Tesla 3 opony wielosezonowe 235/45 R18

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja zamówiłem Vredestein Quatrac Pro EV z uwagi na dużo pozytywów na zagranicznych forach. Myślałem też Hankookach FlexClimate no ale tą ich twardość też tam potwierdzają więc odpadły..
Daj znac jak z wywazaniem tych opon.
Rozmawialem w 2 miejscach i podobno kontrola jakosci Vredestein nie istnieje…

inter

Pionier e-mobilności
Jeździsz miękkim Higlandem więc dla Ciebie fakt opony idealne
Nie wiedziałem, czym jeździsz. Ale faktycznie w HL, sprawują sie idealnie.

eimi

Pionier e-mobilności
Jeżdżę twardym z natury Y ;)
Ciekawy jestem Twoich wrażeń. Zdjęte opony jak porównałem to fabryczne hankooki z homologacją T2 miały mięciutkie boczne ścianki, a flexclimate bardzo sztywne. Jednak flexclimate mają sam bieżnik miększy. Porównaj u siebie zanim założysz vredesteiny. I pokaż jak leżą na feldze, czy wystają ponad ranty.

Zastanawiam się czy na lato nie założyć jeszcze raz tych fabrycznych hankooków, bo zrobiłem na nich tylko z 300km, a teraz chętnie bym porównał czy jest bardziej miękko niż na flexclimate czy to iluzja. Tylko szkoda mi ruszać dobrze wyważonych opon, bo z tym potem może być różnie.

Luigi

Nowy na Forum
Nie wiedziałem, czym jeździsz. Ale faktycznie w HL, sprawują sie idealnie.
Continental AllSeasonContact 2
235/45 R18 98Y XL  FR  3PMSF  EVc czemu nikt nie wziął pod uwage tych opon? to mnie zastanawia jeździłem w moim wcześniejszym samochodzie i było naprawdę zadawalająco ale nie byl to elektryk a tu mamy opona dla EV
Są one tez tańsze a kartę maja 3 razy B jestem ciekawy czy ktoś tym na nich jeździ
mój samochód to model 3 LR 2024 właśnie odebrałem 21 grudnia i tez patrzę za oponkami i raczej chce isc wielosezonowe

Gingol

Fachowiec
Continental AllSeasonContact 2
235/45 R18 98Y XL  FR  3PMSF  EVc czemu nikt nie wziął pod uwage tych opon? to mnie zastanawia jeździłem w moim wcześniejszym samochodzie i było naprawdę zadawalająco ale nie byl to elektryk a tu mamy opona dla EV
Są one tez tańsze a kartę maja 3 razy B jestem ciekawy czy ktoś tym na nich jeździ
mój samochód to model 3 LR 2024 właśnie odebrałem 21 grudnia i tez patrzę za oponkami i raczej chce isc wielosezonowe
Miałem ją w Volvo S60, śliska, głośna, imho nie warto brać jej pod uwagę do EV.

seba212

Zadomawiam się
Założyłem Vredestein Quatrac Pro EV, auto jest ZAUWAŻALNIE miększe, cichsze względem Continental Sportcontact 7 jakie dostałem od Tesli na dzień dobry, pomimo że nabite są na 42 psi. Nie było problemów z ważeniem, opony wystają poza rant więc chronią felgę gemini.. jest dobrze!

IMG_0003.JPEG
IMG_0019.JPEG