Juniper - czy warto czekać?

qb4hkm

Pionier e-mobilności
350km w ylr przy 120 km/h raczej nie zrobisz nawet latem
Spokojniutko zrobisz, 400km jechałem z Wisły do W-wy i jeszcze w baterii zostało parę procent.
My mamy Y jako jedyne auto od ponad roku, 22k najechane, czyli tak standardowo w miarę. Tak żebym muuusiał się ładować po trasie to chyba raz tylko była konieczność. Tak to ładowałem się przy okazji(np. była potrzeba siku, zajęło nam to 9 minut, bo w międzyczasie jeszcze po hotdogu zjedliśmy i auto zyskało koło 25% w tym czasie) albo z ciekawości. Żeby było śmieszniej, nie mamy własnego gniazdka, ale w okolicy 500m mam 7 tanich słupków AC. Nie podejmowałem tematu bo w perspektywie bliskiej jest przeprowadzka.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Nie no takie 350km to wypadałoby by aby "longrange" na trasie robił. Z ładowaniem to jest różnie, czasem zajęte ładowarki, czasem jakąś awaria, a czasem sporo trzeba zboczyć z trasy. 95kWh baterii w nowym Juniperze to byłby kocur totalny, ale wiadomo jak będzie.

Ja zdecydowałem się na LR RWD bo z czasem faktycznie degradacja i zasieg może spadać, wtedy przyda się zapas km spowodowany bardziej optymalnym napędem. Może będę tego żałował jak pojadę na narty w góry- ale zobaczymy.
Ja kupiłem Teslę po to aby miała na cztery napęd ale byłem pewny i jestem pewny że 350 w trasie zrobię. Wszystko zależy od sposobu jeżdżenia! Nigdy nie pędziłem nawet samochodem spalinowym. RAV4 jechałem 120 i Teslą też mam taki zamiar.

Last edited:

cwireq

Posiadacz elektryka
Ja kupiłem Teslę po to aby miała cztery napęd ale byłem pewny jestem pewny że 350 w trasie zrobię. Wszystko zależy od sposobu Jeżdżenia. Nigdy nie oędziłem nawet samochodem spalinowym. RAV4 jechałem 120 i Tesla też mam taki zamiar.
No bo robi 350km na spokojnie. W lato lecisz 130kmh na spokojnie a zima 120kmh. Na minusie ograniczasz do 110kmh. Następnym razem zapisze taka trasę i wrzucę to co jest oczywiste.

Luq-CIN

Zadomawiam się
Mam podobne odczucia i coś mi nie pasuje w tym wyglądzie. Z oceną poczekam na oficjalne zdjęcia i oględziny na żywo.

PS.
Były plotki o przeniesieniu tylnej tablicy na zderzak, jednak po zdjęciach widać że nie ma tam miejsca i pewnie zostanie na klapie bagażnika jak obecne

inter

Pionier e-mobilności
Szczerze, wygląda dziwnie. Taka cukierkowata.

eimi

Pionier e-mobilności
Wygląd to powiew świeżości ale czy przetrwa próbę czasu? Obawiam się że może się szybko zestarzeć ale poczekajmy na oficjalne zdjęcia