Koszty jazdy EV zima (waw - sopot)

cwireq

Posiadacz elektryka
@cooler a jakie auto byś polecił do 200k zł dla rodziny 2+2 (dzieci do 3 r.ż.). Wyjazdy 2-3x do roku (300km+). Myślałem o VW Tiguan 3, ale coś może jest lepszego w tych pieniądzach.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
@cooler a jakie auto byś polecił do 200k zł dla rodziny 2+2 (dzieci do 3 r.ż.). Wyjazdy 2-3x do roku (300km+). Myślałem o VW Tiguan 3, ale coś może jest lepszego w tych pieniądzach.
ja odpowiem za @cooler ;) brałbym bigstera w hybrydzie, nie ma nic tańszego na rynku

ELuk

Pionier e-mobilności
Z tymi referalami, które w dużej liczbie dostałeś @cooler to mnie zaskoczyłeś.
Jak po Twoich wpisach Ktoś kupuje Teslę i jeszcze z Twojego referala, to zaczynam się martwić o racjonalność społeczeństwa. 😉🤣
Ja staram się pisać na forum pragmatycznie, a nie emocjonalnie i z forum miałem 1 słownie „jednego” referala… 🤔😕
Hmm…
Obraziłem się i i kupiłem samoladujacego RX 🤣🤣🤣😉

cwireq

Posiadacz elektryka
Honda Zrv I jeszcze ze 40tys zostanie w kieszeni.

ja odpowiem za @cooler ;) brałbym bigstera w hybrydzie, nie ma nic tańszego na rynku

Może inaczej: mam do wydania 200k zł. Co mi doradzicie any był dobry stosunek ceny do jakości. Fajnie jak by sąsiad zakręcił wąsem jak zobaczy co stoi na pojeździe... (Dacia z tego powodu odpada)

ELuk

Pionier e-mobilności
Tylko TESLA 👍😉🤣
Serio w takiej cenie (licząc z dopłatą) nie ma nic sensownego.
A jeszcze somsiad będzie bardziej w szoku, że nie 4zera na masce w tdiku. 🤣
Ja kupiłem ostatnio coś innego, ale budżet inny… więc nie polecam.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Za takie pieniądze można w alpy jeździć :)
A co to jest "żywotność"?

Na Słowacji też można tak tanio. Np. pakiet 100 kWh za 24,99 EUR w ZSE Drive.

krzyss

Pionier e-mobilności
Z tymi referalami, które w dużej liczbie dostałeś @cooler to mnie zaskoczyłeś.
Jak po Twoich wpisach Ktoś kupuje Teslę i jeszcze z Twojego referala, to zaczynam się martwić o racjonalność społeczeństwa. 😉🤣
Ja staram się pisać na forum pragmatycznie, a nie emocjonalnie i z forum miałem 1 słownie „jednego” referala… 🤔😕
Hmm…
Obraziłem się i i kupiłem samoladujacego RX 🤣🤣🤣😉
A co ja mam powiedziec ? :)
Moje posty czesto sa kontrowersyjne, ale dwa referale mialem 😁
Widac jest troche podobnie myslacych ludzi :)