Juniper - czy warto czekać?

lookash_c

Pionier e-mobilności
Zestarzała się wspaniale, gdyby nie to że pomału nie mam gdzie trzymać więcej aut to bym se taką kupił w i miarę idealnym stanie jako daily.
Niestety wnętrze Multipli było z materiałów, które bardzo źle zniosły próbę czasu. Nawet egzemplarze zadbane, z niezbyt dużym przebiegiem środek mają w kiepskiej kondycji. Szkoda, nawet bym zelektryfikował taką :)

ELuk

Pionier e-mobilności
Niestety wnętrze Multipli było z materiałów, które bardzo źle zniosły próbę czasu. Nawet egzemplarze zadbane, z niezbyt dużym przebiegiem środek mają w kiepskiej kondycji. Szkoda, nawet bym zelektryfikował taką :)
Multipla tego wieku? Naprawdę?
To rozumiem
Ale te współczesne dywagacje????
Sorry 👎 a Tesla to dla niektórych dno..

UseYbrain

Posiadacz elektryka

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Wiadomo może coś nowego odnośnie tego od kiedy będzie można zamawiać w Polsce?
Gdy bawiłem się konfiguratorem, to model Y RWD miał dostawę na maj - wg mnie to "dowód" że zamawiając taką opcję dziś dostaniesz Junipera.

Gdybym miał gniazdko w domu (i nie miał tak trudnej drogi, by je mieć), to bym rozważał, większa mimo wszystko nowsza i większa bateria i brak silnika z przodu (dla mnie to zaleta) w dobrej cenie. Ale jednak robię te trasy 300+ km ekspresówkami zimą więc tylko HL LR RWD, jak zejdzie inventory (a nie schodzi w ogóle - jest ewidentnie załamanie sprzedaży tesli).

Producent S3XY Buttons dopiero w lutym będzie dostarczał dźwignie kierunkowskazów do HL, więc łatwiej mi czekać, tak jak na promocję na model 3 - bo nie widzę opcji, by tesla sobie zwyczajnie odpuściła UE.

Last edited:

umcus

Pionier e-mobilności
nowsza i większa bateria i brak silnika z przodu (dla mnie to zaleta) w dobrej cenie. Ale jednak robię te trasy 300+ km ekspresówkami zimą więc tylko HL LR RWD, jak zejdzie inventory (a nie schodzi w ogóle - jest ewidentnie załamanie sprzedaży tesli).
Zawsze możesz napisać maila, że zamawiasz i chcesz nowy samochód, nie z inventory. Jak nic nie odpiszą albo odpiszą, że nie ma opcji, to jak Ci przydzielą VIN, to o ile dobrze zrozumiałem, zawsze możesz odmówić ten konkretny samochód i wtedy czekasz na przydzielenia następnego VINu.
Producent S3XY Buttons dopiero w lutym będzie dostarczał dźwignie kierunkowskazów do HL, więc łatwiej mi czekać, tak jak na promocję na model 3 - bo nie widzę opcji, by tesla sobie zwyczajnie odpuściła UE.
Mam wrażenie, że przesadzasz z twierdzeniem, że M3 nie schodzi. Patrzyłem na inny kolor i fakt, wisi jeden konkretny egzemplarz już ponad 80 dni, ale w międzyczasie pojawiły się inne i zniknęły, czyli schodza na bieżąco, a ten jeden z niewiadomych przyczyn wisi.

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Gdy bawiłem się konfiguratorem, to model Y RWD miał dostawę na maj - wg mnie to "dowód" że zamawiając taką opcję dziś dostaniesz Junipera.

Gdybym miał gniazdko w domu (i nie miał tak trudnej drogi, by je mieć), to bym rozważał, większa mimo wszystko nowsza i większa bateria i brak silnika z przodu (dla mnie to zaleta) w dobrej cenie. Ale jednak robię te trasy 300+ km ekspresówkami zimą więc tylko HL LR RWD, jak zejdzie inventory (a nie schodzi w ogóle - jest ewidentnie załamanie sprzedaży tesli).

Po ostatnich cyrkach, które Musk odwala, to EU może sobie Teslę odpuścić a nie odwrotnie...