Nagły spadek zasięgu

Bogumił

Zadomawiam się
Model 3 All Standard Range models (SR+) produced since the first quarter of 2021 have a heat pump. The Long Range versions have been equipped with it since the fourth quarter of 2020.
Zapisz stan baterii , podłącz ładowanie , zapisz jaką moc ładowarka pobiera z sieci i jak długo ładuje z tą mocą , zapisz stan baterii po odłączeniu ładowania . Policz energię pobraną z sieci i policz o ile procent zwiększył się stopień naładowania baterii . Z tych działań możesz obliczyć pojemność twojej baterii . Ale pamiętaj że w baterię wejdzie tobie o około 10 procent mniej energii niż pobierzesz z gniazdka.

Michal

Moderator
Czyli nie masz pompy ciepła, które o ile kojarzę, w Twoim roczniku były opcjonalne.
Nie było, pompy ciepła zaczęli montować w październiku 2020, sam odebrałem auto z pierwszego takiego rzutu.

boolean1981

Zadomawiam się
Widziałem na YT filmik układu ogrzewania z farelka i pompa ciepła. Różnica w skomplikowaniu układu w moim odczuciu jest kolosalna. I dlatego to chyba oszczędza aż tak dużo prądu.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie było, pompy ciepła zaczęli montować w październiku 2020, sam odebrałem auto z pierwszego takiego rzutu.
A ty miales awarie tej pompy swojej i wymiane na gwarancji ?

nabrU

Moderator

Spoko. Stąd napisałem 'o ile kojarzę'. W październiku 2020 to ja jeździłem jeszcze Tiguanem 2.0TDI :p

Michal

Moderator
A ty miales awarie tej pompy swojej i wymiane na gwarancji ?
Miałem "awarie" w takiej postaci, że padała bateria 12V, a związek z pompą ciepła był taki, że 12V była za mało ładowana, pod kątem pompy ciepła. Wymienili mi jakąś wiązkę przewodów, bo nie wiedzieli jeszcze wtedy co się dzieje. Później, chyba w marcu przyszedł updejt softu auta i problem już nie wrócił. Coś musieli źle testować przed wprowadzeniem pomp ciepła.

Michal

Moderator
Bo informacji powinno się szukać szuka zanim się kupi... nie ma okazji w życiu

Michal

Moderator
Ok, przepraszam za ot, ale czy wszystkie elektryki tak mają, czy tylko Tesla?
Inne w takich warunkach po prostu najczęściej zdychają.