Juniper - czy warto czekać?

nabrU

Moderator
A widzisz logo na klapie? Chyba nie, że tak piszesz.

Z chińskiej strony Tesli:
1737201549894.png

Wersja RWD też ma taki znaczek dla Launch czy tam First Edition.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Z chińskiej strony Tesli:
Wersja RWD też ma taki znaczek dla Launch czy tam First Edition.
No dokładnie. Co to z resztą za dziwna dyskusja? Przecież w ogóle jeszcze nie ma Juniper-a Performance..

kubatar

Pionier e-mobilności
Screenshot_20250118_135929_Chrome.jpgZ ciekawości chciałem sprawdzić kiedy rozpoczną się dostawy nowego Y w Chinach (zakładam ze tam będzie najwcześniej) i trochę mnie zdziwiło że dopiero marzec biorąc pod uwagę że już wyjeżdżają dostawy poza fabrykę.
Drugie zaskoczenie że gwarancja 2 lata lub 40 kkm. Jak czytać to "rozszerzoną"?

inter

Pionier e-mobilności
View attachment 23985Z ciekawości chciałem sprawdzić kiedy rozpoczną się dostawy nowego Y w Chinach (zakładam ze tam będzie najwcześniej) i trochę mnie zdziwiło że dopiero marzec biorąc pod uwagę że już wyjeżdżają dostawy poza fabrykę.
W Chinach zaraz będzie Chiński Nowy Rok, a to 2 tygodnie wakacji.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Z ciekawości chciałem sprawdzić kiedy rozpoczną się dostawy nowego Y w Chinach (zakładam ze tam będzie najwcześniej) i trochę mnie zdziwiło że dopiero marzec biorąc pod uwagę że już wyjeżdżają dostawy poza fabrykę.
Też się nad tym zastanawiałem.. Co rusz to wpadają fotki z Juniperami na lawetach. Może dają taki bezpieczny termin bo nie wiedzą kiedy dostaną homologację? A jak tylko będą mieli papiery to od ręki będą mogli wydawać.

JM&JM

Posiadacz elektryka
No dokładnie. Co to z resztą za dziwna dyskusja? Przecież w ogóle jeszcze nie ma Juniper-a Performance..
Raczej sprzedają AWD LR z fabrycznym odblokowanym boostem. Na Performance trzeba będzie poczekać