Żaden normalny Polak już nie powinien kupować Tesli

Makus

Pionier e-mobilności
wg wskaznikow tak ale na ulicach duzych miast tego nie widac, ba, znajomy z ameryki byl w Gdansku i tak mu sie spodobalo ze kupil mieszkanie - a w USA mieszka w CA :) takze statystyki statystykami a zycie zyciem, jestesmy nowoczesnym krajem tylko tego nie chcemy dostrzegac

na wladze wszyscy juz wszedzie narzekaja, jak zwykly obywatel chce poprawic sobie jakosc zycia to nie moze oczekiwac pomocy od wladzy tylko samemu kombinowac
Jasne, na ulicach dużych miast tak bardzo tego nie widać. Ale wystarczy wyjrzeć poza swoją bańkę by dostrzec, że różowo nie jest. Żadne subiektywne odczucia nie przekazują prawdy lepiej niż twarde dane które nie podlegają subiektywnym odczuciom.
A na polityków jasne, że każdy narzeka wszędzie. I tak, uważam, że mamy dużo lepiej niż Amerykanie. Najlepszy prezent otrzymany w życiu to urodzenie się białymi Europejczykami. Nie zmienia to jednak faktu, że wszystko idzie ku gorszemu i ani się obejrzymy a możemy też wypaść ze swojej wygodnej banieczki.

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
1. Rozumiem, że jak mi zaraz jakiś patriota tęgogłowy przerysuje samochód, to herr minister zwróci z własnej kasy za podjudzanie? Zgodnie z taką logiką ministra, może granicę Polsko-Ruską należałoby zlikwidować? No bo skoro nie lubimy Putina to jego granicy też nie powinno być?
u naszych zachodnich sąsiadów...

Olecki

Pionier e-mobilności
posiadacze bmw nazywani od lat burakami stoja z boku i jedza popcorn :)
No cóż, w zasadzie robią to już od dłuższego czasu bo to nie od kilku dni kierowca Tesli przejmuje u nas od kierowcy BMW łatkę buractwa. Choć dla większości banieczki to po prostu 'hejt na EV' to jakoś dziwnym trafem żaden z moich znajomych jeżdżących EV innych marek jeszcze się nie spotkał osobiście z jakimiś jego przejawami.

A tak wracając do głównego tematu - niektórzy rozpuszczają plotki że następny model w ofercie to będzie Tesla SS i widząc pomysły MElona wcale bym się tym nie zdziwił ;)

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Nitras się wygłupił i nie ma nic na jego obronę.
Mógł to zrobić na wiele innych sposobów ale za głupi widać jest.
Mógł zaapelować do Ukraińców na froncie żeby że Starlinka nie korzystali. D-bil po prostu.

Bronek

Pionier e-mobilności
E tam ... wszystko przejdzie do historii....a tą się zapomina lub trzeba założyć białą czapkę z daszkiem i ok.

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
No cóż, w zasadzie robią to już od dłuższego czasu bo to nie od kilku dni kierowca Tesli przejmuje u nas od kierowcy BMW łatkę buractwa
Myślę że renoma BMW trzyma się mocno. Wystarczy wpisać "marka przypadkowa" lub "marka pojazdu przypadkowa" w wyszukiwarce i jest pełno kontentu.

A co kierowcy Tesli odwalili, bo nie widziałem? Ktoś się ładował z przedłużacza?

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Tesla parametrami spełnia moje wymagania, poprawiłbym jedynie zasięg, szybkość ładowania i mozliwość oddawania energii. Mam w dupie polityków. Tesla zapisała się w historii motoryzacji. O bzdurach głoszonych przez przygłupów za parę lat nikt nie będzie pamiętał. Przyjdą nowi, z nowymi prawdami objawionymi.

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Tesla parametrami spełnia moje wymagania, poprawiłbym jedynie zasięg, szybkość ładowania i mozliwość oddawania energii. Mam w dupie polityków. Tesla zapisała się w historii motoryzacji. O bzdurach głoszonych przez przygłupów za parę lat nikt nie będzie pamiętał. Przyjdą nowi, z nowymi prawdami objawionymi.
ale elon sam stał się politykiem
a jak mieszasz business z polityka to ten pierwszy przestaje być neutralny