Dlaczego śmieszne ?To jest takie głupie że aż śmieszne![]()
Dlaczego śmieszne ?To jest takie głupie że aż śmieszne![]()
No że takie coś się dzieje (i nie mówię że tylko w tesli)Dlaczego śmieszne ?
Przeciętny użytkownik na ogół takich niuansów nie zauważa, że ma trochę słabo definiowalną siłę nacisku na pedał. I na co dzień ma to niewielkie znaczenie tak naprawdę. W sporcie jak ktoś walczy o dziesiąte części sekundy, to coś takiego jest natychmiast wyłapywane i korygowane.No że takie coś się dzieje (i nie mówię że tylko w tesli)
I wyszło, że dobrze ogarniający kierowcy robią więcej wypadków.
Bo akurat nie o te umiejętności chodzi na drodze publicznej. Można sobie być sprawnym kierowcą i nic z tego nie wynika. Jak wyprzedzasz na ciągłej z widocznością 100m, zapierdalasz przez skrzyżowanie z ograniczoną widocznością i "ktoś wyjedzie", to nie wiem jakie umiejętności miałby zapobiec wypadkowi.Tyle wg mnie w temacie uczenia wychodzenia z poślizgów.
Włochy i UK na bogato. Niemcy daleko na 3 miejscu w srodku peletonu. Bo po co fotoradary na autostradzie gdzie nie ma limitów? Foto powinno tylko stać w miastach przed przejściami dla pieszych i przed szkołamiZnalazłem na Iksie więc wstawiam tutaj, bo to chyba 'najcelniejszy' wątek. Co prawda dane podobno z 2018 czyli nie najświeższe, ale daje to jakis obraz.
View attachment 24762
Mam to samo, co roku parę tysięcy km zrobione po Włoszech i nic. Zwalniasz jak lokalsi zwalniają i zapierdzielasz jak wszyscy zasuwają i bez problemu od lat.Ciekawe te dane - stosunkowo często jestem we Włoszech i jeszcze nigdy nic od nich nie dostałem, co mogłoby dowodzić, że mają sensownie poustawiane tę radary, tam gdzie faktycznie powinno się jechać wolniej, a nie tam gdzie jest duża szansa kogoś capnąć 😆.