Zmiany różne na Elektrowoz.pl

Olecki

Pionier e-mobilności
Bielizna dla kobiet to jest nic, ja mam jakieś seks zabawki, które nawet nie wiem do czego służą :eek::giggle:.
Choć pojawiają się one tylko na telefonie :unsure:
No chyba jednak profilowanie zaczyna jakoś tam działać ;). Ja szukałem czegoś z elektroniki i przed chwilą takie coś się pojawiło w reklamie, choć ta maszynka do hotdogów to nie wiem skąd:

1730057834041.png

nabrU

Moderator
To coś jest skopane z profilowaniem. Bo ja na Chrome na laptopie nie mam reklam prawie w ogóle, a na telefonie strach przeglądać w pracy czy jakimś autobusie :p

Michal

Moderator
To są chyba jakieś sprzęty dla dzieci a nie dla dorosłych - gryzak, szelki jakieś, ... też to mam i też się boje otwierać przy ludziach.

daniel

Señor Meme Officer
Mam taką dziwną sprawę, bo używam AdBlockPlus do Chrome i nie mogę wyłączyć blokowania reklam na forum. Włącza się z powrotem. Dostałem komunikat, że wystąpił błąd i przywrócono standardowe ustawienia. Na innych stronach próbowałem wyłączyć blokowanie i da się to zrobić. Tylko z forum mam taki przypadek. :unsure:

daniel

Señor Meme Officer
Mam taką dziwną sprawę, bo używam AdBlockPlus do Chrome i nie mogę wyłączyć blokowania reklam na forum. Włącza się z powrotem. Dostałem komunikat, że wystąpił błąd i przywrócono standardowe ustawienia. Na innych stronach próbowałem wyłączyć blokowanie i da się to zrobić. Tylko z forum mam taki przypadek. :unsure:
Kurde, nie wytrzymałem i dodałem filtr `forum.elektrowoz.pl##.fc-dialog-container` do tego wyskakującego okienko o reklamach. Nie potrafię wyłączyć adblocka na forum.elektrowoz.pl. Wyskakuje błąd i włącza się ponownie.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Od kilku miesięcy mam taki dziwny efekt podczas przeglądania forum na tablecie (iPad), jak na zrzutach. o,ile mnie pamięć nie myli, to pojawiło się to przy okazji zwiększenia liczby reklam na forum.
Dzieje się tak zarówno na Safari jak i Chrome. Tylko w treści wątków, listy tematów zawsze są ok. Czyściłem dane przeglądarek, zmienialem ustawienia stron pelnych/mobilnych, ale pojawia się to ponownie. Wszystko jest ok jak tablet trzymam pionowo w Safari. Inaczej nie da się czytać forum.elektrowóz.pl.

Generalnie coraz trudniej się czyta forum przez zalew reklam…
Czy ktoś może kojarzy jak rozwiązać taki problem?

Attachments

• IMG_0722.png
    IMG_0722.png
    807,2 KB · Liczba wyświetleń: 16
  • IMG_0721.png
    IMG_0721.png
    656,5 KB · Liczba wyświetleń: 16

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Od kilku miesięcy mam taki dziwny efekt podczas przeglądania forum na tablecie (iPad), jak na zrzutach. o,ile mnie pamięć nie myli, to pojawiło się to przy okazji zwiększenia liczby reklam na forum.
Dzieje się tak zarówno na Safari jak i Chrome. Tylko w treści wątków, listy tematów zawsze są ok. Czyściłem dane przeglądarek, zmienialem ustawienia stron pelnych/mobilnych, ale pojawia się to ponownie. Wszystko jest ok jak tablet trzymam pionowo w Safari. Inaczej nie da się czytać forum.elektrowóz.pl.

Generalnie coraz trudniej się czyta forum przez zalew reklam…
Czy ktoś może kojarzy jak rozwiązać taki problem?

Dzięki za tę informację zwrotną. W najbliższych dniach postaram się wyłączyć a włączyć przyjaźniejsze reklamy serwowane przez agencję. Te Google'a, niestety, są agresywne. Ich poziom jest ustawiony na minimum, a Google i tak stopniowo podbija ich liczbę (kiedyś suwaki zaczynały się na "3" czy "4", teraz już minimum to "6", o ile dobrze pamiętam).

Przepraszam za problemy.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Z mojej strony to nie foch i absolutnie nie ma za co przepraszać.
Bardziej zgłoszenie problemu -,albo silnik forum, albo reklamy wstrzykują coś niestandardowego do HTML-a i ciekawe, że na tablecie się coś rozjeżdża, a na PC jest ok.
Coraz więcej nas tu - może są inne źródła dochodu niż Google ads?