Skoda Elroq - ZAKUP GRUPOWY z dobrym rabatem w Polsce - sprzedaż rozpoczęta!

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Moim zdaniem OP używa tego słowa poprawnie, zwłaszcza że mówimy o zakupie grupowym:
Pierwsze słyszę. Ale człowiek się uczy całe życie :)

PiotrS

Posiadacz elektryka
Da się: płacisz VAT za granicą i potem drugi raz w PL.
Dlaczego?
Kupowałem jakiś czas temu auto nowe w innym kraju w EU. Zapłaciłem VAT w kraju zakupu i cło w Polsce. To była jakaś niewielka kwota.

Zmieniło się coś ?

Esiak

Fachowiec
Dlaczego?
Kupowałem jakiś czas temu auto nowe w innym kraju w EU. Zapłaciłem VAT w kraju zakupu i cło w Polsce. To była jakaś niewielka kwota.

Zmieniło się coś ?
jeśli płaciłeś cło, to było to dawno temu raczej...

John

Zadomawiam się
Tak mnie zaciekawił wątek, że założyłem konto, jestem ciekaw ile uda CI się wynegocjować. Sam piszę do dealerów i szukam najlepszych ofert(chociaż akurat na VW). Co prawda nie próbowałem rabatu grupowego, ale oferty które dostawałem są bardzo zbliżone do siebie.
@jarry czy próbowałeś dostać ofertę przez pośrednika leasingowego który ogarnia takie zakupy grupowe, mając po prostu swoją flotę samochodów? (nie chcę podawać przykładów, bo pierwszy post i od razu z nazwą firmy to na forach zawsze na spam wygląda ;) ) W moim przypadku dało to dodatkowy rabat, ale VW ma leasing 5%, oni 10%, więc kupa potencjalnego zysku zjedzona. Więc szukam dalej. Ale jeśli dealer nie ma promocyjnego leasingu to może to się opłacać.