Skoda Elroq - ZAKUP GRUPOWY z dobrym rabatem w Polsce - sprzedaż rozpoczęta!

jarry

Zadomawiam się
przekreśla go sterowanie dotykowe na kierownicy. Myślałem że to największa głupota w VW dopóty dopóki nie zobaczyłem sterowania szybami które wymaga przełączenia przód / tył...

dokładnie dlatego wykluczyłem id.5

Nestor

Fachowiec
Dodam go do tabelki ale dla mnie przekreśla go sterowanie dotykowe na kierownicy. Myślałem że to największa głupota w VW dopóty dopóki nie zobaczyłem sterowania szybami które wymaga przełączenia przód / tył...
Zgoda co do dotykowych guzikow. Dealerzy nie musza wiedziec o naszych preferencjach, a cena jest konkurencyjna.

Swoja drogą, spojrzalem na BYD Sealion 7 i oferuje naprawde wiele w cenie Elroq 85 w srednim pakiecie. Cos tu jest nie tak :)

nabrU

Moderator
Dodam go do tabelki ale dla mnie przekreśla go sterowanie dotykowe na kierownicy. Myślałem że to największa głupota w VW dopóty dopóki nie zobaczyłem sterowania szybami które wymaga przełączenia przód / tył...

dokładnie dlatego wykluczyłem id.5

Serio? Ile razy w ciągu ostatniego tygodnia czy miesiąca otwieraliście tylne szyby z pozycji kierowcy?

nabrU

Moderator
Czyli takie coś jak w VW się właśnie przydaje aby nie otwierać tyłu przypadkowo :p

jarry

Zadomawiam się
UWAGA aktualizacja oferty!!!

Ten najlepszy dealer w sensie najlepszej cenowej oferty dzisiaj zadzwonił i po rozmowie z "górą" ustalił dla Nas że dostaniemy do rabatu dodatkowo kolor w gratisie, i to może być nawet czerwony za 5000zł. Uważam że bardzo fajnie zaczyna wyglądać ta oferta :)

Pierwszy post przeedytowałem, są namiary na handlowca.

Last edited:

liet

Fachowiec
UWAGA aktualizacja oferty!!!

Ten najlepszy dealer w sensie najlepszej cenowej oferty dzisiaj zadzwonił i po rozmowie z "górą" ustalił dla Nas że dostaniemy do rabatu dodatkowo kolor w gratisie, i to może być nawet czerwony za 5000zł. Uważam że bardzo fajnie zaczyna wyglądać ta oferta :)

Pierwszy post przeedytowałem, są namiary na handlowca.
Dzięki za aktualizację, ale w/g mnie niewiele to zmienia. Wspominałeś, że będziesz rozważał zakup, jeżeli cena spadnie do ~180k. Rabat 13k to nadal > 210k do zapłaty.
Inna sprawa, że nie wierzę, że na jeszcze niedostępny model udałoby się wyrwać znacząco wyższy rabat, więc póki co będę czekał na zmiany na rynku. Może w Q2 w cennikach zadzieje się więcej.

liet

Fachowiec
Serio? Ile razy w ciągu ostatniego tygodnia czy miesiąca otwieraliście tylne szyby z pozycji kierowcy?
Latem przy każdej przejażdżce z dzieciakami. Wyobrażam sobie, że osoby z psami też z tego korzystają. W ogóle pomysł z usunięciem dedykowanych manipulatorów porównuje z równie "sensowną" zmianą w tesli polegającą na przerzuceniu sterowania kierunkowskazami na kierownicę. Nie ma to nic wspólnego z ergonomią, ale pozwala zaoszczędzić 2$ na aucie...

Arrczi

Fachowiec
Dzięki za aktualizację, ale w/g mnie niewiele to zmienia. Wspominałeś, że będziesz rozważał zakup, jeżeli cena spadnie do ~180k. Rabat 13k to nadal > 210k do zapłaty.
Inna sprawa, że nie wierzę, że na jeszcze niedostępny model udałoby się wyrwać znacząco wyższy rabat, więc póki co będę czekał na zmiany na rynku. Może w Q2 w cennikach zadzieje się więcej.
Taka cena to najwcześniej przy wyprzedaży rocznika pod koniec roku. Teraz to będzie schodził jak świeże bułeczki :)
Od 3 marca do 8 marca dni otwarte w Skodzie, jak by tak wpaść ekipą do tego dileara to może by opust dał :)
Ja niestety najwcześniej za dwa lata będę zmieniał samochód.

jarry

Zadomawiam się
Dzięki za aktualizację, ale w/g mnie niewiele to zmienia.
Oczywiście zależy dla kogo :) Dla mnie nie za wiele, bo jakiś tam próg cenowy mam wyznaczony i na razie jeszcze do niego brakuje z 20 tysięcy złotych. Ale dla osoby która z różnych przyczyn nie będzie czekać z zakupem to wydaje się że na dziś (premiera modelu) nie znajdzie lepszej oferty. Sumarycznie skumulowany opust wynosi wszakże nawet 18 tysięcy zł, przy polityce sprzedaży agencyjnej w grupie VAG trudno to nazwać słabą ofertą. A że ogólnie wszystkie auta kosztują za dużo to inna prawda i na inny wątek...

Najnowsze dyskusje