Greenway ......... sieć która chce cały czas sobą absorbować użytkownika

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Na Greenway. Nie mam pojęcia jakie kto ma ceny i u jakiej konkurencji.

View attachment 25080
Policzcie sobie jak wam wychodzi 1kwh przy abonamencie, czy na pewno 2,1 lub 2,4
przy założeniu zużycia 50kwh/mc.
energia plus 30zł/50kwh=0,6zł kwh koszt abo do 1kwh + 2,4=3zł
energia max 80zł/50kwh=1,6 koszt abo do 1kwh= 2,1+3,5=3,6

zużycie 100kwh
plus 30zł/100=0,3+2,4=2,7
max 80zł/100=0,8zł + 2,1=2,9

zużycie 200kwh
plus 30zł/200=0,15+2,4=2,55
max 80/200=0,4+2,1=2,5

Najwyższy abonamet ma sens przy minimum 200kwh m/c
Ale proszę nie gadać bzdur, że przy tym abo ładujecie po 2,1zł
doliczcie koszt abo do każdej kwh i wtedy podajcie po ile ładujecie realnie

Orlen w promocjach letnio/feryjnych bije wszystkich, biorąc pod uwagę lokalizacje na trasach

@vwir @wojtkow Qqb4khm​

cooler

Pionier e-mobilności
Uroki elektryka. Aplikacje, karty, promocje. Dreszczyk emocji w gratisie.
Powinni jeszcze wgrać kalkulator na cały ekran.
W Tesli mam prawie pełnoekranowy kalkulator w przeglądarce. Przydaje się do obliczeń nawigacyjnych podczas jazdy (czy dojadę) oraz do wyliczenia ile razy więcej właśnie zaplacilem za 100km jazdy ws do ICE.
NIE trzeba dziękować za hint ;)

zlp

Pionier e-mobilności
Jezu. A nie można tak po prostu naładować się i jechać? Przecież to jak ICE, ile wrzucisz, tyle wciągnie. Wrzucisz za stówkę, to "spali" za stówkę.
Gdyby było można nie byłoby dyskusji.
Pierwszy problem to zasięg.
Drugi dostępność ładowarek.
Trzeci szybkość ładowania.
Czwarty ceny energii.
I wyjedź tu bez kalkulatora ;)

vwir

Pionier e-mobilności
Jezu. A nie można tak po prostu naładować się i jechać? Przecież to jak ICE, ile wrzucisz, tyle wciągnie. Wrzucisz za stówkę, to "spali" za stówkę.
Najczęściej tak właśnie robię. Ale gdy ostatnio na niesamowicie szybkiej ładowarce 50kW od GW przekroczyłem 200PLN za pojedyncze ładowanie to coś w mnie pękło. Za identyczną ilość kWh na Orlenie zapłaciłbym jakieś 130PLN. Nie należę do Poznaniaków liczących każdy grosz, ale też nie lubię być dymanym na kasę. Bo tak to trzeba ująć - GW potrzebował podkręcić wyniki finansowe przed sprzedażą firmy to podkręcili.

umcus

Pionier e-mobilności
Najczęściej tak właśnie robię. Ale gdy ostatnio na niesamowicie szybkiej ładowarce 50kW od GW przekroczyłem 200PLN za pojedyncze ładowanie to coś w mnie pękło. Za identyczną ilość kWh na Orlenie zapłaciłbym jakieś 130PLN.
Ok, fair enough.
where is the fun in that? ;-D
Cebula rządzi ;-D
Nie wątpię ;)
Podejrzewam, że jak się będę na Bawarię wybierał, to tylko popatrzę jakie są ceny na A2, a po niemieckiej stronie już będę pewnie na samych SuC leciał bez kombinowania.
Gdyby było można nie byłoby dyskusji.
[...]
I wyjedź tu bez kalkulatora ;)
Cieszę się, że będę głównie wokół komina się kręcił ;)

cooler

Pionier e-mobilności
where is the fun in that? ;-D
Cebula rządzi ;-D
Nie cebula tylko wzorowa cnota braku rozrzutności.
Wolałbyś żonę, która za te same majtki zapłaci 200 PLN czy 130? Będziesz ją chwalił gdy zapłaci więcej?
To żadna cebula tylko zdrowy rozsądek.
Myślisz że najbogatsze firmy typu Apple wybierają najdroższych dostawców czy przykręcają śrubę komu się da?