Elon Piżmo oszalał. Co teraz z zakupem Tesli? Poczekać, bojkotowa, kupować mimo wszystko czy nic nie robić?

OldSeb

Posiadacz elektryka
Jeden nie kupi drugi kupi bo sobie tę brzydką historię zrelatywizuje na dziesiątki sposobów żeby się w duchu rozgrzeszyć.
Ja nie kupiłem choć byłem bardzo bliski bo uznaliśmy wspólnie w rodzinie że będziemy się bardzo źle czuć jeżdżąc tym samochodem. Ostatnie dni pokazują, że nasza decyzja była słuszna.
Nikogo natomiast nie zamierzam oceniać czy krytykować z powodu odmiennej od mojej decyzji.

umcus

Pionier e-mobilności
A ja się zastanawiam, czy czasem wywalenie Elona nie skończyłoby się źle dla Tesli. Bo to, co Tesla osiągnęła, zawdzięcza właśnie jemu. Myślę, że Tesla skończyłaby jak typowa korpo. Teraz tam nie ma czegoś takiego jak "niedasizm", są szalone pomysły typu Tesla Vision i są konsekwentnie realizowane. Jak zabrać tę iskierkę szaleństwa, Tesla może stać się jedną z wielu marek, z całym inwentarzem przypadłości tych wielu marek. Stanie się kolejną nudną marką.

Co do malowania swastyk, to jest jakaś aberracja. W obecnym świecie zdominowanym przez wszechobecną poprawność polityczną prościej jest być swobodnie niezrównoważoną osobą, która nie panuje nad swoimi emocjami. Cóż, zawsze pozostaje nadzieja, że twarz idioty się nagra. Najważniejsze mieć AC od ryzyka spotkania niepełosprawnego umysłowo. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy.

@OldSeb Popieram. Najważniejsze to dobrze się czuć z własnymi decyzjami. Łatwiej spojrzeć potem w lustro.
Ja trochę polityki i/lub kulis sporych pieniędzy poznałem od środka tego bajzlu i odtąd dystansuję się od takich spraw. Jasne czasem chwilowo mnie coś zbulwersuje, ale potem przypominam sobie, że naprawdę ważna jest tylko moja rodzina, reszta to całkowicie nieistotne rzeczy. Cała reszta, państwo, politycy czy biznes sobie doskonale poradzą mniej lub bardziej brudnymi zagrywkami, a moje decyzje finansowe nie mają na to żadnego wpływu. W tym wypadku kupuję samochód (ewentualnie emocje/wizję), a nie opowiadam się po jakiejś stronie konfliktu. Teraz padło na kalkulator, następny może będzie chińczyk (coś mi podpowiada, że może to być BYD).

gim-kg

Pionier e-mobilności
Całkowicie zgadzam się z @Fenrise, Elon ma raptem 13% akcji a dla Tesli pracuje ponad 125 tys osób. Elon jest tylko jednym z nich. Fakt CEO, ale reszta to ludzie, którzy z pasją buduja samochody. Co z tego że mają dupka za prezesa. Tesla to dobra marka, pomimo Elona, nie z jego powodu.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Trump to szczęśliwie tylko 4 lata. Faszyzm był bardzo popularny przed 1939 rokiem a Hitler był człowiekiem roku magazynu Time (podobnie jak dwukrotnie Stalin).
Ciekawe czy Amerykanie naprawdę wierzą że te pieniądze "zaoszczędzone" przez Trumpa on im jakoś "odda" w postaci zasiłków (?) czy USA -NFZ?
Przecież oni nienawidzili Obamy właśnie za Obama-care czyli powszechniejszą opiekę zdrowotną.
Amerykanie wybrali swojego Hitlera tak samo jak Polacy Kaczyńskiego, ruscy Putina, Węgrzy Orbana itp. Ciekawe czy Trump będzie próbował zmienić prawo tak aby zapewnić sobie prezydenturę dożywotnio. Obyśmy my byli mądrzejsi bo widać jak ekipa odcięta od koryta jęczy z głodu. Bardzo brakuje im przelewów z Narodowego Centrum Bezkarnego Rozkradania.

Ev3

Pionier e-mobilności
Działania zarówno obecnego prezydenta US jak i pana Muska są najdelikatniej mówiąc - kontrowersyjne. Jeśliby nie były i wszystko byłoby w ramach jakichś norm, to chyba by się o tym nie rozprawiało, nieprawdaż? Założyciel tematu nie jest jedynym użytkownikiem tego forum, który poczuł się nieswojo ze świadomością potencjalnego współfinansowania wyżej wymienionych postaci. Nawet jeśli w rzeczywistości są to kwoty na które owe osoby nie raczyłyby splunąć. Czy wszystkie osoby z takimi wątpliwościami to "trolle?" Można mieć niezdrowe fantazje o różnych formach wielbienia czy to pana T, czy to pana M, ale wypadałoby uszanować osoby które nie mają takich ciągot.
Dokładnie.
Obecnie Trump to pachoł Putina, Musk to pachoł Trumpa.
Cienko widzę nazewnictwo dla próbujących bronić pachoła pachoła.....