Lidl, Kaufland, Biedronka...

nabrU

Moderator

Adonis

Zadomawiam się
Lidl w Niemczech pobiera opłatę za ładowanie,
od 07.2023 przez Lidl Dig Trading GmbHCo,
od 12.2024 przez S. Digits Payment GmbH.
Lidl Pay to płatność w aplikacji Lidl Plus.
Jeśli nie nastąpi rozpoczęcie ładowania pomimo naciśnięcie opcji START to limit dzienny 500€ zostanie pomniejszony w DE o 70€.
Wielokrotne ładowanie lub próba ładowanie zmniejszy dostępny limit do poniżej 70€ i wtedy należy posiadać inny smartfon z innym kontem aby kolejny raz skorzystać z ładowarki Lidl.
Mapa ładowarek w DE https://www.lidl.de/c/e-ladesaeulen/s10007751
Załączyłem zrzut ekranu jako niespodziankę. Firma Lidl nie potraciła tej płatności.
Ten błąd ładowarki był aż lub tylko tydzień. Wielu ładowało swoje pojazdy do oporu bo było za darmo.
Niemiecka wersja Lidl Plus obsługuje również ładowarki Kaufland w Niemczech w tej samej cenie.

Attachments

• 12 16a.jpg
    12 16a.jpg
    137,9 KB · Liczba wyświetleń: 17
Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
Poprawione
Tak przy okazji zapytam, bo od kilku dni się zastanawiam. Zauważyłem, że oprócz zmieniających się danych o ilości ładowarek które przybyły w bieżącym miesiącu, zmieniają się także ilości w poprzednich miesiącach, np. 9.2024, 11.2024, 1.2025
Zrzut ekranu 2025-02-25 184227.png
Zrzut ekranu 2025-02-26 182250.png

Attachments

• Zrzut ekranu 2025-02-26 182236.png
    Zrzut ekranu 2025-02-26 182236.png
    13,1 KB · Liczba wyświetleń: 1

Michal

Moderator
Tak przy okazji zapytam, bo od kilku dni się zastanawiam. Zauważyłem, że oprócz zmieniających się danych o ilości ładowarek które przybyły w bieżącym miesiącu, zmieniają się także ilości w poprzednich miesiącach, np. 9.2024, 11.2024, 1.2025
View attachment 25380
View attachment 25382
Pokazuje informację o ładowarkach, które istnieją teraz w danych UDT, a nie pojawiły się w danym momencie. Jeśli jakaś się pojawiła ale zniknęła, to zniknie też tutaj. Bez tego jest straszny bałagan, bo GW potrafi np. usunąć kilkaset ładowarek i dodać nowe na ich miejsce w tych samych lokalizacjach.

KrzysztofFly

Moderator
Pokazuje informację o ładowarkach, które istnieją teraz w danych UDT, a nie pojawiły się w danym momencie. Jeśli jakaś się pojawiła ale zniknęła, to zniknie też tutaj. Bez tego jest straszny bałagan, bo GW potrafi np. usunąć kilkaset ładowarek i dodać nowe na ich miejsce w tych samych lokalizacjach.
Myślałem, że może mają "lekkie" opóźnienie we wprowadzaniu danych do swojej bazy ;).

sh95

Fachowiec
Czy to dlatego u Ciebie na liście jest ponad 1500 lokalizacji od greenwaya, a w rzeczywistości niecałe 800?

KrzysztofFly

Moderator
Czy to dlatego u Ciebie na liście jest ponad 1500 lokalizacji od greenwaya, a w rzeczywistości niecałe 800?
A to nie chodzi przypadkiem o kwestię ładowarka/lokalizacja, bo przecież jest wiele lokalizacji gdzie jest więcej niż jedna ładowarka?