Weksel in blanco do MojEauto - czy podpisujecie?

Biagio

Nowy na Forum
Szukam informacji, czy biorąc kredyt konsumencki jaki np. proponuje Hyundai podlega pod dofinansowanie? Wszędzie jest tylko informacja o leasingu i wynajmu długoterminowego.

nabrU

Moderator
???
Jak szukasz dziewczyny (girlfriend=GF) to nie to Forum ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Szukam informacji, czy biorąc kredyt konsumencki jaki np. proponuje Hyundai podlega pod dofinansowanie? Wszędzie jest tylko informacja o leasingu i wynajmu długoterminowego.
Kredyt to kredyt, nfosigw nie pyta skad masz kase.

StaryZłom

Zadomawiam się
Chyba odchodzicie od tematu a co do meritum to już wszyscy uspokojeni i podpiszą weksel, bo ja na chwilę obecną, jeżeli nic się nie zmieniło, na pewno nie.

krzyss

Pionier e-mobilności
Chyba odchodzicie od tematu a co do meritum to już wszyscy uspokojeni i podpiszą weksel, bo ja na chwilę obecną, jeżeli nic się nie zmieniło, na pewno nie.
Wolna droga :)

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Kupiłem samochód do wożenia rodziny bez kierunkowskazów, który w losowych momentach może nas zabić hamując bez powodu. A szef firmy która go wyprodukowała jest otwartym nazistą i dotuje partie wrogie Polsce. Do tego podrożały stacje ładowania obok, a w domu nie mam jak ładować.

Podpisanie weksla in blanco będzie najmniejszą głupotą związaną z kupieniem tesli :)

tokwi

Pionier e-mobilności
Jeśli ktoś przeczytał listę pomysłów deregulacyjnych zespołu p.R.Brzoski to akurat na tej krótkiej liście jest instrument cyfrowego weksla.
Uzasadnieniem jest bezpieczeństwo obrotu.
Oczywiście diabeł w szczegółach, ale ja to rozumiem jako połączenie weksla z umową wekslową w sposób gwarantujący integralność - o co właśnie chodzi.

Dla wystawcy weksla to gwarancja że nikt go nie wyru…
Depozytariusz weksla jak zgubi go, albo hasło do niego - nic nie traci o. IE naraża nikogo na straty.

To jest dobry pomysł.
Zupełnie na odwrót niż zgoda tego Państwa na wnoszenie kaucji w BTC. Argumentów dość dużo - nie będę rozwijał.

StaryZłom

Zadomawiam się
Kupiłem samochód do wożenia rodziny bez kierunkowskazów, który w losowych momentach może nas zabić hamując bez powodu. A szef firmy która go wyprodukowała jest otwartym nazistą i dotuje partie wrogie Polsce. Do tego podrożały stacje ładowania obok, a w domu nie mam jak ładować.

Podpisanie weksla in blanco będzie najmniejszą głupotą związaną z kupieniem tesli :)
Gratuluje samokrytyki i dystansu:) ale coś czuje, że sam głosujesz na partię wrogą Polsce.