slow.sasquatch
Posiadacz elektryka
Niemieckie weź ale tylko te z byłego NRD bo to dobrzy Niemcy byli.
Odczep się od człowieka. Zdecydował świadomie.
Najwyraźniej można decydować tylko jak decyzja w zgodzie z Twoją racją?!
Niemieckie weź ale tylko te z byłego NRD bo to dobrzy Niemcy byli.
nie rozumiem wywodu.Odczep się od człowieka. Zdecydował świadomie.
Najwyraźniej można decydować tylko jak decyzja w zgodzie z Twoją racją?!
Odnoszę wrażenie, że wiele polskich partii o wiele swobodniej i wyraźniej deklaruje antyniemieckość, niż AFD antypolskość. Właściwie nie znalazłem nic o antypolskości AFD, a ich szefowa wyraźnie temu zaprzecza - w szczególności rzekomym zastrzeżeniom do przebiegu granicy
Nie wiem, nie znam się. Powody, kontekst, rezultat?
Starannie nie mam pojęcia w tej sprawie.
Z ciekawości - skąd wiadomo, że świadomie podał nieprawdziwą informację?
Kontrakt z 2020 dotyczy wyłącznie etapu teoretycznego. Objęte innym kontraktem lądowanie zaplanowane było pierwotnie na 2024, ale opóźnienia w trudnych misjach kosmicznych są raczej normą, niż wyjątkiem. W tym wypadku opóźnienie wynika z różnych powodów, z których po stronie SpaceX jest tempo budowania Starshipa, po stronie NASA jakieś zamieszanie z finansowaniem, po stronie Boeinga i Lockheada opóźnienia i problemy techniczne.
Sugestia między wierszami, że opóźnienie jest równoznaczne z defraudacją uważam za manipulację.
Znam powszechną opinię o AFD, ale jednak partia działa w DE legalnie, a Elon nie powiedział nic wojowniczego. O co konkretnie chodzi?
Chyba jest jasne, dlaczego dla Elona dalsze wspieranie Demokratów było niemożliwe?
nerozumiem wywodu.
A tak by odejść od polityki to próbowałem wczoraj poskładać Skodę Elroq i już miałem prawie taniej od Tesli a tu bach.... dodaj 8600 zł za pompę ciepła. To odpowiedź dlaczego europejska motoryzacja padaNiemieckie weź ale tylko te z byłego NRD bo to dobrzy Niemcy byli.
Historia najlepszym nauczycielem. Komuna walczącą o robotnika czy wredny kapitalizm ? Było ? Teraz macie EUkołchoz łykający podsyłane bzdury o 56 płciach i walka z demokracja o demokrację. W Rumuni wygrał wybory nie nasz to wpływ Moskwy...Ogólnie zgroza co ten Trump wyprawia i mimo ze mozna go miec za idiotę (proponował np. leczenie Covida wybielaczem) to jednak jego plan jest przecież o wiele lepszy niz plany Europy i Bidena - Ci zbroili, kazali walczyć i nakładali sankcje, obiecywali ze Rosja padnie w ciagu tygodni góra miesiecy, ze sie załamie militarnie, gospodarczo i społecznie, nic takiego sie nie działo wiec jaka była recepta Europy i Bidena?
wiecej tego samego
to jak ta zabawna definicja szaleństwa (podobno Einsteina):
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów."
czyli moze i Trump to ignorant, ale Ci co dowodzili wczesniej wygladaja na szaleńców, nie było żadnego planu na zakończenie wojny, a raczej plan był absolutnie bezsensowny, walczyć dalej, dalej i dalej aż trzea będzie powołać 18-latków a na koniec przymusowo kobiety (na powołąnie 18-latków nalegał Biden, powołanie kobiet rozważali Ukraińcy).
Który plan jest lepszy?
1.walka do ostatniego Ukraińca
2.zrobienie z Ukrainy amerykańskiej kolonii co w zasadzie zapewni jej bezpieczeństwo
No chyba ze ktoś ma inne lepsze rozwiązanie?
A tak by odejść od polityki to próbowałem wczoraj poskładać Skodę Elroq i już miałem prawie taniej od Tesli a tu bach.... dodaj 8600 zł za pompę ciepła. To odpowiedź dlaczego europejska motoryzacja pada
jak pisałem wcześniej.@pawel pawel sugeruje w prześmiewczy sposób, że skoro nie Tesla, to też nie VW, Mercedes, BMW czy Audi. Bo dekady temu też robili czołgi albo motocykle wermachtu rękoma robotników przymusowych.
a jak swiat doprowadza do katastrofy to jak w "Dont look up" ucieknie w swojej rakiecie.jak pisałem wcześniej.
przez 40lat z połowa aut w Polsce pochodziła od firm z DE.
wychodzi mi na to że generalnie już się pogodziliśmy ze starymi wrogami.
zresztą na tym polega UE aby nie powtarzać starych wojen.
a tu się wp&^&la elon i respawnuje stare konfliky.
W sumie ciężko się dziwić. ;-)(200kg i 120cm wzrostu trudno jest usadzić)
powiem Ci, żadne osiągnięcie - na osiedlu, gdzie jest serwis poznański, to 7-9 aut na 10 jest tesloweNikt tego nie chce, a dzisiaj na spacerze z psami o 6tej rano minęły mnie na wsi 3 tesle. Na jakieś 10 aut...