kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

Jusand

Posiadacz elektryka
Bardzo fajna oferta, szczególnie na MAXa. Klucz pewnie tkwi w dofinansowaniu 35000 netto a nie 30000. Ja na jdg nie mam jak tego zrobić, ale... rozumiem, że w ofercie prywatnej musisz dopłacić do wpłaty własnej VAT od tych 35000 netto? Czyli realnie 8050 to jest wkład "od siebie" i do tego te raty 112.
Dokładnie tak wyjdzie, nie biorę na firmę bo mam spółkę cywilną, a nie chce specjalnie JDG otwierać dla tych paru zł. Po za tym nie łapał bym się na niski dochód.

jawrob11

Nowy na Forum
Pytanie do ofert Arvala. Mam robione przez Forda na 25 miesięcy. Czy zaznaczone (+) w ofercie OC i AC szczególnie AC jak działa przy szkodzie całkowitej? 1 rok to wartość fakturowa a potem lepiej wykupić GAP? Dodatkowo (-) przy NNW, assistance, auto zastępcze, serwis to dodatkowo płatne elemety? Pierwszy raz biorę wynajem.

PatiEK_PL

Zadomawiam się
Pytanie do ofert Arvala. Mam robione przez Forda na 25 miesięcy. Czy zaznaczone (+) w ofercie OC i AC szczególnie AC jak działa przy szkodzie całkowitej? 1 rok to wartość fakturowa a potem lepiej wykupić GAP? Dodatkowo (-) przy NNW, assistance, auto zastępcze, serwis to dodatkowo płatne elemety? Pierwszy raz biorę wynajem.
Co do AC to czytaj umowę przed podpisaniem. To dobrowolne ubezpieczenie i każde towarzystwo ma swoje warunki.
Assistance dawane przez leasingodawcę działa tak, że w razie usterki, i tak w pierwszej kolejności korzystają z assistance gwarancyjnego, jak to nie podziała to z assistance ubezpieczenia (za które to assistance płacisz), a jak to się wyczerpie, dopiero sięgają po swoje assistance, za które płacisz dodatkowo. I tak po prawdzie, czy to po awarii czy wypadku, do serwisu będziesz odholowany - czy to z gwarancji czy z ubezpieczenia. W razie długiej naprawy jedyne na czym może Ci zależeć to zastępczak od leasingodawcy, choć przy awarii objętej gwarancją, leasing z pozycji siły, przez importera, naciska na serwis aby dał samochód na cały czas naprawy dodatkowo motywując do szybkiego usunięcia usterki. W przypadku szkody może być to problem. A statystycznie większa jest szansa na awarię niż wypadek.

solik

Pionier e-mobilności

pokaz oferte bo arval z reguly ma caly pakiet tj serwis ubezpieczenie (maja swoja ubezpieczalnie greenval)

chyba ze to jakas okrojona oferta pod forda

Esiak

Fachowiec
Ambasador Forda? ;)

Esiak

Fachowiec
Widać, że Citroen mocno dusi na nowego e-C3, dostałem ofertę taką, że aż nie chce mi się wierzyć, że jest realna:
e-C3 w wersji PLUS z ładowarką 11kW + pakiet zimowy z klimatyzacją automatyczną:

Zrzut ekranu 2025-03-18 o 11.27.52.png

e-C3 w wersji MAX z ładowarką 11kW:

Zrzut ekranu 2025-03-18 o 11.28.31.png

dodatkowo promocyjnie ubezpieczenie na rok za 1 zł i wallbox za 1 zł!

Jusand

Posiadacz elektryka
Widać, że Citroen mocno dusi na nowego e-C3, dostałem ofertę taką, że aż nie chce mi się wierzyć, że jest realna:
e-C3 w wersji PLUS z ładowarką 11kW + pakiet zimowy z klimatyzacją automatyczną:

View attachment 25993

e-C3 w wersji MAX z ładowarką 11kW:

View attachment 25994

dodatkowo promocyjnie ubezpieczenie na rok za 1 zł i wallbox za 1 zł!
Na osobę fizyczną czy JDG?