Gregory House
Nowy na Forum
ta pianka taka ważna?wady:
- brak pianki
ta pianka taka ważna?wady:
- brak pianki
Miałem wyważone, bo jak zmieniałem po 9 miesiacach na wielosezonowe, to zdejmowali stare odważniki.Też miałem niewyważone. Myślę że wrzucają opony na felgi, pompują i na statek. Bo i tak się wykrzywią w transporcie.)
Z pianką, jest wyrażniej ciszej.ta pianka taka ważna?
W takim normalnym toczeniu się opon to ja subiektywnie nie zauważam różnicy. Natomiast wyraźna różnica jest przy przejeżdżaniu np. przez szczeliny dylatacyjne, przez tory czy studzienki kanalizacyjne kiedy dochodzi do uderzenia opony w stalowy element - wówczas słyszalny jest taki dźwięk jakby ktoś uderzył stalowym prętem w pustą oponę (ale nie taki wytłumiony).ta pianka taka ważna?
To z innej beczki, kolega ma piankę z przodu, a opony z tyłu bez pianki.W takim normalnym toczeniu się opon to ja subiektywnie nie zauważam różnicy. Natomiast wyraźna różnica jest przy przejeżdżaniu np. przez szczeliny dylatacyjne, przez tory czy studzienki kanalizacyjne kiedy dochodzi do uderzenia opony w stalowy element - wówczas słyszalny jest taki dźwięk jakby ktoś uderzył stalowym prętem w pustą oponę (ale nie taki wytłumiony).
Do tej pory w ICE jeździłem na maksymalnych felgach o średnicy 17'' więc raz, że dźwięk silnika zagłuszał ten efekt, a dwa w 17'' jednak jest mniej pustej przestrzeni w oponie więc do tej pory nie spotkałem się z takim efektem jak w oponie 19'' bez pianki w BEV.
To nie mogl odeslac ?To z innej beczki, kolega ma piankę z przodu, a opony z tyłu bez pianki.
Kupił na oponeo i go olali, wysłali mu taki komplet, zgłosił wymianę to kazali dopłacić 1000 zł.
I ma porównanie, z tyłu wyraźnie głośniej.
Mógł, ale już spadł pierwszy śnieg.To nie mogl odeslac ?
Są jakieś opony premium wielosezonowe z pianką w rozmiarze 19 lub 20 do Junipera?To z innej beczki, kolega ma piankę z przodu, a opony z tyłu bez pianki.
Kupił na oponeo i go olali, wysłali mu taki komplet, zgłosił wymianę to kazali dopłacić 1000 zł.
I ma porównanie, z tyłu wyraźnie głośniej.
Są jakieś opony premium wielosezonowe z pianką w rozmiarze 19 lub 20 do Junipera?
Hankook iON FlexClimate nie są premium, to klasa średniaHankook iON FlexClimate SUV 255/45R19 104 Y XL FR SOUND ABSORBER EV 3PMSF - 24opony.pl
Zobacz Hankook iON FlexClimate SUV 255/45R19 104 Y XL FR SOUND ABSORBER EV 3PMSF. Opony osobowe, dostawcze. Tanio!www.24opony.pl