Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 173
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 169

pompon

Posiadacz elektryka
Jeszcze taka osobista refleksja, pół żartem :)

Jak Musk zaczął się mieszać do polityki, popierać AfD i naskakiwać na Zełeńskiego to sobie myślałem "nosz nie, nie teraz, nie bądź zjebem teraz jak już po latach w końcu uciułałem kasę na to auto".

Jak czytam o tych podpaleniach i atakach na właścicieli Tesli to włącza mi się odwrotne myślenie "co za banda dzikusów, właśnie w kontrze do nich trzeba tę firmę wesprzeć".

No, tak że w jednej linii albo z faszystami albo z barbarzyńcami. Chyba rzucę monetą.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Nie no Panowie... nie tędy droga, macie Tesle? To ekspoatujcie i jeździjcie na serwisy gwarancyjne, niech ich to kosztuje. Nie kupujcie nowych serwisujcie na gwarancji stare to najkosztowniejsza metoda.
A niszczenie starych już kupionych działa na korzyść Tesli, bo z ubezpieczenia zostanie kupiona kolejna.

Hmm.... dziwne wnioski można powyciągać ;)

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Nie no Panowie... nie tędy droga, macie Tesle? To ekspoatujcie i jeździjcie na serwisy gwarancyjne, niech ich to kosztuje. Nie kupujcie nowych serwisujcie na gwarancji stare to najkosztowniejsza metoda.
A niszczenie starych już kupionych działa na korzyść Tesli, bo z ubezpieczenia zostanie kupiona kolejna.

Hmm.... dziwne wnioski można powyciągać ;)
Wcale nie dziwne.
Dziwne to są koncepcje, że sprzedanie samochodu może zaszkodzić właścicielowi producenta. Albo spalenie czy zniszczenie. To jest sposób na wyrażanie emocji, a producentowi co najwyżej pomaga.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Wcale nie dziwne.
Dziwne to są koncepcje, że sprzedanie samochodu może zaszkodzić właścicielowi producenta. Albo spalenie czy zniszczenie. To jest sposób na wyrażanie emocji, a producentowi co najwyżej pomaga.
Bezpośrednio nie zaszkodzi ale jak zrobisz z tego jakiś performance albo będziesz się chwalił w internetach to pośrednio możesz tym wpłynąć na decyzje zakupowe innych.

Edit: chodzi mi o sprzedaż bo niszczenia mienia nie pochwalam nawet gdy należy to do złych korporacji, nie mówiąc już o prywatnych właścicielach.

Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
Jeszcze taka osobista refleksja, pół żartem :)

Jak Musk zaczął się mieszać do polityki, popierać AfD i naskakiwać na Zełeńskiego to sobie myślałem "nosz nie, nie teraz, nie bądź zjebem teraz jak już po latach w końcu uciułałem kasę na to auto".

Jak czytam o tych podpaleniach i atakach na właścicieli Tesli to włącza mi się odwrotne myślenie "co za banda dzikusów, właśnie w kontrze do nich trzeba tę firmę wesprzeć".

No, tak że w jednej linii albo z faszystami albo z barbarzyńcami. Chyba rzucę monetą.
nie szukaj dziwnych argumentow - jak ci sie tesla podoba, masz na nia kase to kupuj i tyle
zawsze znajda sie jakies zje...y genetyczne ktore w imie wydumanych ideaow beda ci probowaly wmowic co masz myslec, mowic czy robic

pawel pawel

Fachowiec
no wlasnie - polska zawsze w ogonie - tu zacznie sie malowanie tesli za jakies 3 lata ;D
Bo Musk po ludzku poparł że są tylko 2 płcie i Moskale zawyły bo ktoś lewactwo pogonił. Finansowane o zgrozo z budżetu USA w imię Leninowskiej doktryny. Sprzedamy im sznurek na którym ich powiesimy.... W Polsce dwie Bogu ducha winne urzędniczki zakuli w kajdanki zesolone na oczach dzieci i powlekili celowo przez ulicę. Ten bydlak wcześniej żałował kajdanek zespolonych dla mordercy dziecka.... Tak Ci są dobrzy a Elon zły.... sorki nie wytrzymałem. Najgorsze jest to że te CCNy TVNy napuszczają idiotów i Ci idioci zniszczą Ci dorobek życia.

Jeszcze co do AFD.... to partia która walczy o wolne Niemcy w których jest wolność słowa. Powoli już to masz u nas. Napisz coś krytycznego o Owsiaku i wjadą Co na chatę. Za rok będziecie się bali wyjść po zmroku bo wokół inżynierowie i architekci z maczetami. Znam paru Niemców i wszyscy głosowali na AFD więc zgodnie z moskiewską tradycją kto nie z Moskwą eta faszysta