kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

PatiEK_PL

Zadomawiam się
Tak, ale cena wykupu jest napompowana na maxa aby obniżyć ratę. Zerknij w wyceny wrzucane w tym wątku. Wróżką nie jestem, ale nie wydaje mi się aby 2 letnie C3 było warte 110 tys w 2027. Będzie to pewnie można skredytować na następny okres ale na jakich zasadach?
Wpłacasz 43500, bierzesz dotację 30000, płacisz groszowe raty i na koniec wykup. Finalnie kosztuje Cię łącznie 105000. Pojeździsz jeszcze ze dwa-trzy lata i dopiero sprzedajesz. Czy to taka zła oferta? Pewnie zależy od tego kto co potrzebuje.
Taką samą dostać na C3 Aircrossa max z pakietem zimowym i ładowarką 3f - to możemy porozmawiać :)

Vicek

Użytkownik
Wpłacasz 43500, bierzesz dotację 30000, płacisz groszowe raty i na koniec wykup. Finalnie kosztuje Cię łącznie 105000. Pojeździsz jeszcze ze dwa-trzy lata i dopiero sprzedajesz. Czy to taka zła oferta? Pewnie zależy od tego kto co potrzebuje.
Taką samą dostać na C3 Aircrossa max z pakietem zimowym i ładowarką 3f - to możemy porozmawiać :)
Królu złoty, gdybym miał 90 koła na wykup to bym tu nie móżdżył nad ratami po 300 zł :)
Ale tak czy inaczej fajnie, że przez dotacje takie opcje są na stole.

Ev3

Pionier e-mobilności
Wpłacasz 43500, bierzesz dotację 30000, płacisz groszowe raty i na koniec wykup. Finalnie kosztuje Cię łącznie 105000. Pojeździsz jeszcze ze dwa-trzy lata i dopiero sprzedajesz. Czy to taka zła oferta?
Tak.
Stracisz na tym w dwa, trzy lata, połowę, albo i więcej.

A przy wynajmie z 10 tys, pięć razy mniej.
To już lepiej za rok znowu wynająć.

Vicek

Użytkownik
Nie stracę dopóki nie sprzedam. Koniec offtop.

Attachments

• not a loss.jpg
    not a loss.jpg
    48,1 KB · Liczba wyświetleń: 20