Co oni mają z tymi fotkami przy zastawionym stole... Jakbym Izerę widział. Ja wiem, że taka jest chińska kultura, ale to wygląda tak przaśnie, że aż boli.
BYD nie zrobił nic specjalnego - wpisał które kanały na YT mają w PL największe zasięgi i zaprosił "jutuberów" na darmową wycieczkę / konferencję / testy. Dotychczas takie zaproszenia dostawali dziennikarze pism papierowych, jednocześnie dostając (ciche) rabaty na zakup tychże samochodów.
Niestety nie mam pojęcia.Czyli liczy się sam zasięg kanału?
Ps. A można gdzieś sprawdzić zasięgi kanałów motoryzacyjnych?
Niestety nie mam pojęcia.
Duże "faux pas" popełnili, że nie zaprosili Redaktora Elektrowozu...
Tak trzymać!!Myślę, że to mój błąd i problem. Elektrowóz jest za skromny. Nie mówimy o sobie, że jesteśmy największym portalem o elektrykach w Polsce. A jesteśmy.
Czas to zmienić. Modyfikuję stopkę maila![]()
dobreeee.... ciekawe, czy będą chcieli odkupić domenę zajętą przez produkty pewnie nawej wyżej pozycjonowane w piramidzie potrzeb wielu osóbTak trzymać!!
A tak z ciekawości chciałem zobaczyć jak wygląda oferta BYD w Niemczech, wpisałem byd kropka de i się zdziwiłem...
Ja też się zadziwiłem co tam się ukazało mnie.Tak trzymać!!
A tak z ciekawości chciałem zobaczyć jak wygląda oferta BYD w Niemczech, wpisałem byd kropka de i się zdziwiłem...
M. Redestowicz to jak donoszą różne źródła od lutego odpowiada za marketing BYD w PLPrzedstawiciel polskiego oddziału BYD pochwalił się promocją BYD-a Atto 2 podczas spotkania z dziesiątką kluczowych dziennikarzy w Polsce (źródło):
View attachment 26190
Na tym zdjęciu najpierw zaskoczyła mnie obecność Magdaleny Rdestowicz (druga od prawej), z którą dosłownie parę miesięcy temu rozmawiałem jako ze świeżo mianowaną prezes Leapmotor Polska (Stellantis). Ona akurat dziennikarką nie jest, pewnie przeszła do BYD-a
A później przyjrzałem się twarzom i rozpoznałem co najmniej paru mocno antyelektrycznych dziennikarzy. Antyelektrycznych chyba niezupełnie merytorycznie, po prostu z założenia przeciwnych samochodom elektrycznym.
Na tej prapremierze nie było największego polskiego portalu o samochodach elektrycznychNie będzie nas też na jutrzejszych (25.03) jazdach testowych BYD Atto 2. Wydaje mi się, że w kontekście wzmianek z poprzedniego akapitu warto uważnie przyjrzeć się, jak ten samochód zostanie oceniony – szczególnie w kontekście wcześniejszego nastawienia autorów do aut elektrycznych.
My też robimy krok wstecz i patrzymy.
Jakby połączyć hasło BYD z ich alter ego w De to byłoby całkiem marketingowe - build your dreams, buy your dildo 👌dobreeee.... ciekawe, czy będą chcieli odkupić domenę zajętą przez produkty pewnie nawej wyżej pozycjonowane w piramidzie potrzeb wielu osób![]()