Masz ceny dynamiczne, możliwość odłączenia paneli i naładowania magazynu z sieci ?
Nie, tak,i tak
Już takie myśli były, różne kalkulacje (mógłby jescze sprzedać ten prąd wieczorem i jutro rano po jakieś 70 groszy powiedzmy srednio ale......
Na razie przyglądam się cenom dynamicznym, jaki jest rozkład w stosunku do moich potrzeb, ile można na tym ugrać i najważniejszy rzecz - ilę stracę ze "świętego spokoju" w stosunku do G13.
Muszę też się przekonać jak będą wyglądały rozliczenia w netbilingu przez cały rok, żeby czasem nie przedobrzyć.
W zeszym roku do sieci poszło ponad 10MWh - gdyby cały rok był na netbilingu godzinowym to średnio po ponad 1zł/kWh. Teraz jeszcze do tego doliczą 23 %. A cały prąd który kupiłem - 14MWh mam w najtańszej strefie G13.
Tauron może mi ewentualnie wypłacić 30% kasy za prąd oddany - już sie o to ocieram - a dawać coś tauronowi za darmo nie mam zamiaru.
Więc prawdopodbnie poczekam do końca roku i potem ewentualnie sie coś wymyśli. A jakby tak jeszcze prąd pozaszczytem w G13 spadł do powiedzmy 30 groszy .....