Tesla Model 3 Highland LR RWD pod chmurką bez ładowania w domu

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Serwis mobilny to wyższy poziom premium. 10 minut i lusterko wymienione. Różnica niewielka, ale dla mnie znacząca, teraz jest idealnie.
BTW szacunek za to jak wyglądają drzwi w środku. Nie zrobiłem zdjęcia, ale są solidnie wyciszone, dobry design

Attachments

• Screenshot_20250428_110248_Photos.jpg
    Screenshot_20250428_110248_Photos.jpg
    993 KB · Liczba wyświetleń: 40

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
za referrala mam boosta i darmowy premium connection i pare K km na superchargerze XD, a w tym roku jeszcze tysiak wpadł za Junipera kolegi :-D
ja nie mam żadnego referrala. Ale taki czas, że na teslę ciężko namówić. Osoby raczej będące klientami na EV nie są przyjaciółmi elona. Te, którym tesla się teraz podoba, nie lubią EV, lub jak dziś usłyszałem w chwili szczerości kolegi - zwyczajnie się ich boją.

Dochodzi do paradoksów, że ludzie wybierają BYD (w części państwową firmę, które to państwo dostarcza pośrednio broń zabijającą cywilów na Ukrainie), a nie teslę (choć elon starlinkami Ukrainę ocalił - może za pieniądze i obecnie szantażował ich wyłączeniem, ale fakt jest faktem).

Efekt jest taki, że choć dookoła mnie propaguję teslę, zbieram nawet mnóstwo zachwytów nad nią, nikt z referrala nie skorzystał.

Ale jeśli ktoś dzięki mnie kupi elektryka (czy choćby plugina) i nie będzie mi smrodził w twarz, gdy mijam go stojącego w korku rowerem, to wygrałem ja i wszyscy ludzie dookoła.

nabrU

Moderator
Z ciekawości, możesz rozwinąć czego konkretnie?

No jak to co? Przecież wiadomo, że EV to się palą lepiej niż drewno w kominku :p

kamilthusz

Posiadacz elektryka
Też tak myślałem, ale gdy siedziałem ostatnio w salonie w Poznaniu (wielki piątek) było całkiem sporo odbiorów. Miałem wrażenie że co 20-30 minut ktoś pojawiał się po nową Teslę - w większości Y.
Mam podobne obserwacje, w ząbkach kotłowało się od ludzi odbierających. Mam przypuszczenie graniczące z pewnością że ci wszyscy krzykacze co to nie kupią tesli bo elon powiedział (tutaj można wstawić dowolną bzdurę z TVN czy innego ścieku), i tak by jej nie kupili bo mają budżet góra na bilet miesięczny. Te kwiki powtarzają się z resztą regularnie, co generacje bmw np, wielki krzyk oburzenie, ostatni prawdziwy itp, a ci co mają kupić i tak kupią, producentowi hajs się zgadza.

pompon

Posiadacz elektryka
No jak to co? Przecież wiadomo, że EV to się palą lepiej niż drewno w kominku :p

No tak, do tego bateria pada po roku, jej wymiana kosztuje więcej niż nowe auto, obcierka na parkingu to szkoda całkowita, zimą masz szczęście jak dojedziesz do najbliższego skrzyżowania, latem jak włączysz klimatyzację to samo, pole elektromagnetyczne Cie wykastruje (to akurat bez znaczenia bo jak masz EV to i tak jesteś homoseksualist(k)ą), stacje ładowania w Polsce są 3 z czego 2 nie działają, a tą jedną niedługo zamkną bo cały świat już przejrzał na oczy i się z tego szaleństwa wycofuje.

Ja wiem, ale może byłaby okazja coś nowego do listy dopisać :)

Czasem też ktoś ma sensowny powód i one są jeszcze ciekawsze, już bez sarkazmu.

hevvrajczyk

Zadomawiam się
Te kwiki powtarzają się z resztą regularnie, co generacje bmw np, wielki krzyk oburzenie, ostatni prawdziwy itp
Po latach przesuwania granicy tego czym jest "ostatnia prawdziwa seria 5" z E34 na E39, potem na E60 (teraz to już chyba nawet F10 się kwalifikuje) moja definicja "prawdziwego BMW/Mercedesa/Alfy" jest następująca:

"Prawdziwe XYZ to auto danej marki, którego cena na rynku wtórnym nie przekracza równowartości rocznej pensji minimalnej netto" ;)