SUC Poznań południe

kubatar

Pionier e-mobilności
Myślę że Tesla podchodzi do tego racjonalnie i podejmuje decyzje w oparciu o analize, z uwzględnieniem pewnych założeń. Przy takich kosztwch capexu nikt racjonalny nie bedzie budowal slupkow ktore moze beda używane efektywnie za 5 lat kiedy technologia się rozwinie i pewnie stanieje.
Opex tez swoje doklada bo przeciez za zamiowina moc trzeba tez wydawac spora kase

marco_25

Pionier e-mobilności
Dokładnie tak, mają telemetrię i wiedzą co z tymi danymi zrobić. Dodatkowo wcale bym się nie obawiał innych marek na SuC. Ludzie w większości nie są świadomi że mogą ładować się na SuC a w nawigacji wbudowanej zapewne nie będą one widoczne.
W kwestii małej ilości słupków na SuC budowanych to nie rozumiem czemu miało by być więcej jak w porównaniu do Ionity to i tak dwa razy więcej a tamtą ilość w zupełności obecnie wystarcza a i tak najczęściej widuję tam ładujące się Teslę. To nie jest organizacja charytatywna i musi liczyć się z kosztami 12xSuCv4 w 8 lokalizacjach to naprawdę lepiej niż dwa razy więcej słupków ale w 4 lokalizacjach a koszty te same albo większe z uwagi na problemy z mocą w sieci SN.

Empty

Fachowiec
GreenWay, który ma ładowarkę 100m od powstającego SUC Tesli tez się chyba zabrał za rozbudowę i stawia chyba 4 sztuki.
Dzis wszystko rozkopane i ogrodzone dookoła ładowarki.

nabrU

Moderator
W Citi Parku też nie było od razu 8 stanowisk, lepiej mieć teraz 12 nowych w Komornikach i w razie potrzeby na pewno Tesla rozbuduje - te stacje też swoje kosztują, to się musi też spinać biznesowo. Mają tyle danych, że wiedzą ile powinni stawiać.
w citiparku to chyba nadal nie ma 8, ale też nie kojarzę żeby było mniej niż 6… to już jacyś starzy teslowi wyjadacze muszą potwierdzić

Pedr

Pionier e-mobilności
Linie wyrysowane, ogrodzenie wymienione na metalowe
Może to trochę naiwne, ale wygląda, jakby mieli otwierać już za tydzień 🤞
W sobotę byłem w City Parku i przez trzy minuty cieszyłem się pełną mocą… aż zjechały 3–4 Tesle i wróciłem do rzeczywistości 😅 Poza tym, hotel był obstawiony samymi wielkimi SUVami i niektórzy mieli spore problemy aby wymanewrować do ładowarki. Naprawdę przyda się ten nowy SUC.
BTW: muszę przyznać, że Juniper w białym wygląda naprawdę zacnie.