SUC Poznań południe

kubatar

Pionier e-mobilności
Myślę że Tesla podchodzi do tego racjonalnie i podejmuje decyzje w oparciu o analize, z uwzględnieniem pewnych założeń. Przy takich kosztwch capexu nikt racjonalny nie bedzie budowal slupkow ktore moze beda używane efektywnie za 5 lat kiedy technologia się rozwinie i pewnie stanieje.
Opex tez swoje doklada bo przeciez za zamiowina moc trzeba tez wydawac spora kase

marco_25

Posiadacz elektryka
Dokładnie tak, mają telemetrię i wiedzą co z tymi danymi zrobić. Dodatkowo wcale bym się nie obawiał innych marek na SuC. Ludzie w większości nie są świadomi że mogą ładować się na SuC a w nawigacji wbudowanej zapewne nie będą one widoczne.
W kwestii małej ilości słupków na SuC budowanych to nie rozumiem czemu miało by być więcej jak w porównaniu do Ionity to i tak dwa razy więcej a tamtą ilość w zupełności obecnie wystarcza a i tak najczęściej widuję tam ładujące się Teslę. To nie jest organizacja charytatywna i musi liczyć się z kosztami 12xSuCv4 w 8 lokalizacjach to naprawdę lepiej niż dwa razy więcej słupków ale w 4 lokalizacjach a koszty te same albo większe z uwagi na problemy z mocą w sieci SN.

Empty

Fachowiec
GreenWay, który ma ładowarkę 100m od powstającego SUC Tesli tez się chyba zabrał za rozbudowę i stawia chyba 4 sztuki.
Dzis wszystko rozkopane i ogrodzone dookoła ładowarki.

nabrU

Moderator
W Citi Parku też nie było od razu 8 stanowisk, lepiej mieć teraz 12 nowych w Komornikach i w razie potrzeby na pewno Tesla rozbuduje - te stacje też swoje kosztują, to się musi też spinać biznesowo. Mają tyle danych, że wiedzą ile powinni stawiać.
w citiparku to chyba nadal nie ma 8, ale też nie kojarzę żeby było mniej niż 6… to już jacyś starzy teslowi wyjadacze muszą potwierdzić

Pedr

Posiadacz elektryka
Linie wyrysowane, ogrodzenie wymienione na metalowe
Może to trochę naiwne, ale wygląda, jakby mieli otwierać już za tydzień 🤞
W sobotę byłem w City Parku i przez trzy minuty cieszyłem się pełną mocą… aż zjechały 3–4 Tesle i wróciłem do rzeczywistości 😅 Poza tym, hotel był obstawiony samymi wielkimi SUVami i niektórzy mieli spore problemy aby wymanewrować do ładowarki. Naprawdę przyda się ten nowy SUC.
BTW: muszę przyznać, że Juniper w białym wygląda naprawdę zacnie.