Proszę bardzo.
Jeździłem wersją 50 z pakietem Clever i tapicerką Loft. Wykończenie wnętrza i wyposażenie to kwestia gustu i potrzeb ale już ta niemal podstawowa w porównaniu do podstawowego ID.3 Pure Performance, który posiadamy, to dla mnie przepaść jakościowa na korzyść Skody! Biorąc pod uwagę to, jak dobrze wykonane i spasowane są wnętrza w Skodach (oprócz ID.3 mamy 8 letnią Skode Rapid 1.4 TDI, gdzie przy przebiegu 230000km i podstawowym, plastikowym wnętrzu Active nic nie trzeszczy ani nie skrzypi) to w Elroq'u przy materiałach używanych we wnętrzach wymagających dopłaty nie obawiam się powiedzieć, że będzie "premium".
Co do napędu to jest w zupełności wystarczająco dla kogokolwiek przesiadającego się z auta spalinowego. W porównaniu do ID.3 to chciałoby się już trochę więcej mocy

Taki APP550 na tylnej osi jak w 85 byłby jak znalazł.
Co do zawieszenia to przy felgach 19 cali jest bardzo komfortowe. W ID.3 to takie DCC Skody Superb w trybie Sport a tu coś pomiędzy Normal a Comfort (bliżej tego drugiego).
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie zasięg. Auto demo, pomimo najmniejszej baterii, przy poziomie naładowania 64% deklarowało 265 km. Po jeździe testowej, gdzie nie omieszkałem sprawdzić osiągów auta, średnie zużycie wyniosło 13,2kW/h 🤩.
Szkoda, że nie była to wersja 85, bo by mi to rozwiało wątpliwości czy warto dopłacić do RS (oj wiem, kusi mnie kusi

).