chewbacca
Posiadacz elektryka
Chwilówkę u bociana.A Po co Ci mój VIN? Co knujesz?
A tak serio to domingo już mi wyjaśnił, że w sumie to udzieliłeś mi pełnej odpowiedzi tylko ja tego nie rozumiałem
Chwilówkę u bociana.A Po co Ci mój VIN? Co knujesz?
Kur wa nawet tak nie mów. Może ja mam małą baterię i słabe przyśpieszenie.Chwilówkę u bociana.
A tak serio to domingo już mi wyjaśnił, że w sumie to udzieliłeś mi pełnej odpowiedzi tylko ja tego nie rozumiałem. Z mojego prywatnego dochodzenia (i chyba kilku innych użytkowników tego forum) wynika, że numer seryjny zaczynający się od 383 wzwyż jest obdarzony zesłaniem z niebios darmowego pakietu zimowego przez Elona (i większą baterią 60kWh). Do tej pory byłem przekonany, że "A" na ósmej pozycji oznacza "nowszy" silnik z ograniczoną mocą (przyspieszający do setki w 6.1s) ale Twój przypadek obalałby moją teorię :-/
Tesla trafia na miękką łatkę: udział Tesli w globalnym rynku akumulatorów elektrycznych pojazdów elektrycznych spadł wyraźnie z 27% we wrześniu do 11% w październiku, odzwierciedlając typowy postęp firmy w „falach kwartalnych”, powiedział Levy.
Powiedział, że pierwszy miesiąc kwartału jest zazwyczaj powolny dla Tesli.
W porównaniu do ostatnich pierwszych miesięcy kwartału, październik wypadł lepiej, powiedział analityk. Firma sprzedała 49 000 sztuk w październiku w porównaniu do 36 000 w lipcu i 32 000 w kwietniu.
Udział Tesli w rynku spadł zwłaszcza w Chinach, z 17% we wrześniu do 5% w październiku, powiedział Levy.
Udział firmy w rynku europejskim również spadł z 24% we wrześniu do 3% w październiku, podczas gdy w Stanach Zjednoczonych udział w rynku spadł z 84% do 70%.
Regionalnie, Volkswagen AG
VWAGI+0,13%
odzyskała pozycję lidera w Europie z 24% udziałem, a General Motors Company
GM+6,04%
i BYD Company Limited
BYDDF+0,96%+ Darmowe alerty
według Credit Suisse przewodził grupie w Chinach z 15% udziałem.
Udział Tesli w rynku spadł zwłaszcza w Chinach, z 17% we wrześniu do 5% w październiku, powiedział Levy.
Akcje Tesli spadły o 1,15% do 992,24 USD w piątek rano.
Masz gdzieś w papierach od auta wpisaną moc silnika?Kur wa nawet tak nie mów. Może ja mam małą baterię i słabe przyśpieszenie.
Serio XD
Jak to sprawdzić?
u tu:Nie wiem OCB. Jak się odpala odmrażanie?
Ja jestem w trakcie odzyskiwania tego 500 zl za zamowienie ktore anulowalem do 14 dniCo więcej, pobierają zaliczkę, nie spełniając wymagań ustawy dot. zakupu na odległość, która weszła 1.1.2021.
Uważajcie odbierając auto z salonu w Warszawie. Miałem odbiór na 8.12 o 13, auta nie było na placu więc zaproponowali żebym przyleciał za tydzień. Odmówiłem, ściągnęli je na lawecie z polanki. Całość miała trwać 2h, finalnie zajęła 6h. Auto odbieraliśmy po ciemku, brudne itp. Poprosiłem żeby wstawili pod światło, odmówili. Zaczęliśmy świecić latarkami w telefonie żeby zobaczyć lakier, obsługa zażartowała, żebyśmy sprawdzili czy szyby są całe i zaczęła się zbierać do domu(zamknięcie salonu). Na pierwszy rzut oka nic wielkiego nie zauważyłem więc odjechaliśmy do Wrocławia na PPF. Następnego dnia rano: walnięta maska i uszczerbiona szyba czołowa… ciekawe czy uznają wymianę, umówiłem się do Berlina, do Warszawy nigdy więcej nie pojadę. To chyba moja pierwsza i ostatnia Tesla![]()