Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

chewbacca

Posiadacz elektryka
A Po co Ci mój VIN? Co knujesz?
Chwilówkę u bociana.
A tak serio to domingo już mi wyjaśnił, że w sumie to udzieliłeś mi pełnej odpowiedzi tylko ja tego nie rozumiałem:). Z mojego prywatnego dochodzenia (i chyba kilku innych użytkowników tego forum) wynika, że numer seryjny zaczynający się od 383 wzwyż jest obdarzony zesłaniem z niebios darmowego pakietu zimowego przez Elona (i większą baterią 60kWh). Do tej pory byłem przekonany, że "A" na ósmej pozycji oznacza "nowszy" silnik z ograniczoną mocą (przyspieszający do setki w 6.1s) ale Twój przypadek obalałby moją teorię :-/

Gurumotive

Fachowiec
Chwilówkę u bociana.
A tak serio to domingo już mi wyjaśnił, że w sumie to udzieliłeś mi pełnej odpowiedzi tylko ja tego nie rozumiałem:). Z mojego prywatnego dochodzenia (i chyba kilku innych użytkowników tego forum) wynika, że numer seryjny zaczynający się od 383 wzwyż jest obdarzony zesłaniem z niebios darmowego pakietu zimowego przez Elona (i większą baterią 60kWh). Do tej pory byłem przekonany, że "A" na ósmej pozycji oznacza "nowszy" silnik z ograniczoną mocą (przyspieszający do setki w 6.1s) ale Twój przypadek obalałby moją teorię :-/
Kur wa nawet tak nie mów. Może ja mam małą baterię i słabe przyśpieszenie.

Serio XD

Jak to sprawdzić?

A tutaj znalazłem potiwerdzenie o tym, że Tesla robi górki.
Kolega z nietolerancją do Niemców mnie zwyzywał za to wczoraj, to poszukałem.

Tesla trafia na miękką łatkę: udział Tesli w globalnym rynku akumulatorów elektrycznych pojazdów elektrycznych spadł wyraźnie z 27% we wrześniu do 11% w październiku, odzwierciedlając typowy postęp firmy w „falach kwartalnych”, powiedział Levy.

Powiedział, że pierwszy miesiąc kwartału jest zazwyczaj powolny dla Tesli.

W porównaniu do ostatnich pierwszych miesięcy kwartału, październik wypadł lepiej, powiedział analityk. Firma sprzedała 49 000 sztuk w październiku w porównaniu do 36 000 w lipcu i 32 000 w kwietniu.

Udział Tesli w rynku spadł zwłaszcza w Chinach, z 17% we wrześniu do 5% w październiku, powiedział Levy.

Udział firmy w rynku europejskim również spadł z 24% we wrześniu do 3% w październiku, podczas gdy w Stanach Zjednoczonych udział w rynku spadł z 84% do 70%.

Regionalnie, Volkswagen AG

VWAGI+0,13%

odzyskała pozycję lidera w Europie z 24% udziałem, a General Motors Company

GM+6,04%

i BYD Company Limited

BYDDF+0,96%
+ Darmowe alerty
według Credit Suisse przewodził grupie w Chinach z 15% udziałem.

Udział Tesli w rynku spadł zwłaszcza w Chinach, z 17% we wrześniu do 5% w październiku, powiedział Levy.
Akcje Tesli spadły o 1,15% do 992,24 USD w piątek rano.

Jesteś numer 1 w Europie: akcje w górę jak ch*j.
Spadasz na łeb na szyję w Chinach: 1.15% korekty.

Tak samo w skodzie kantowałem, Elon nie jesteś pierwszy XD

domingo

Fachowiec
Nie wiem OCB. Jak się odpala odmrażanie?
u tu:
A400B25C-2475-4782-BBA5-A65EF3E9E8C1.jpeg

Sprawdź co masz homologacji, pod 0.2 Variant [E6LR - większa bateria]
poz. 49. zasięg WLTP electric range, nie city (491km = większa bateria)
Czy silnik "szybszy" czy "wolniejszy" to już chyba zmierzyć sprzętem 0-100km/h. Chyba, że ktoś zna jaki jest kod w VIN-ie na to

Robmal

Posiadacz elektryka
W TM3 Q42021 jeśli na dokumencie określającym konfiguracje auta masz baterie oznaczoną jako E6LR to masz 60kWh, jeśli masz E6CR to 55kWh.
Przeważnie modele TM3 otrzymywały większy moduł bateryjny od VIN xxxxxxxxx383xxx do xxxxxxxxx385xxx. Pojawiają się informacje, że niektóre osoby posiadające auta z przedziału tego VINu mają w standardzie funkcjonalność zimowa po aktualizacji oprogramowania (nie sprawdzone osobiście info).

solik

Pionier e-mobilności
Co więcej, pobierają zaliczkę, nie spełniając wymagań ustawy dot. zakupu na odległość, która weszła 1.1.2021.
Ja jestem w trakcie odzyskiwania tego 500 zl za zamowienie ktore anulowalem do 14 dni

zaraz minie miesiac, odpowiedzi brak, poszedl polecony priorytetowy.. potem chyba zostaje UOKiK? :)

Gurumotive

Fachowiec
ja tam mam wiatraczek

LiINK
Uważajcie odbierając auto z salonu w Warszawie. Miałem odbiór na 8.12 o 13, auta nie było na placu więc zaproponowali żebym przyleciał za tydzień. Odmówiłem, ściągnęli je na lawecie z polanki. Całość miała trwać 2h, finalnie zajęła 6h. Auto odbieraliśmy po ciemku, brudne itp. Poprosiłem żeby wstawili pod światło, odmówili. Zaczęliśmy świecić latarkami w telefonie żeby zobaczyć lakier, obsługa zażartowała, żebyśmy sprawdzili czy szyby są całe i zaczęła się zbierać do domu(zamknięcie salonu). Na pierwszy rzut oka nic wielkiego nie zauważyłem więc odjechaliśmy do Wrocławia na PPF. Następnego dnia rano: walnięta maska i uszczerbiona szyba czołowa… ciekawe czy uznają wymianę, umówiłem się do Berlina, do Warszawy nigdy więcej nie pojadę. To chyba moja pierwsza i ostatnia Tesla
🙂
265336645_10226679218596346_6623707127891145995_n.jpeg

Attachments

• IMG_4784.PNG
    IMG_4784.PNG
    413,2 KB · Liczba wyświetleń: 76

Gurumotive

Fachowiec
"Pamiętajmy jednak, że jeżeli konsument nie został poinformowany przez przedsiębiorcę o prawie odstąpienia od umowy, prawo to wygasa po upływie 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy lub otrzymania towaru / wykonania zamówionej usługi. Jeżeli konsument został poinformowany przez przedsiębiorcę o prawie odstąpienia od umowy przed upływem 12-miesięcznego terminu, termin do odstąpienia od umowy upływa po 14 dniach od udzielenia konsumentowi informacji o tym prawie.

Zobacz więcej: https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-odstapienie-od-umowy-w-terminie-14-dni-prawo-przedsiebiorcy"

Co myślicie? :D Ja się nie łapię, na tą przygodę, bo jestem sp zoo..