Dostawy Y Juniper - 2025

Krk

Posiadacz elektryka
Ja miałem zamawiać w ten weekend i trochę mi się nie podoba, że mój opiekun do dziś nie odpisał na maila, nie oddzwonił mimo, że dwóch handlowców miało mu przekazać wiadomość. Na początku tygodnia zarzekali się, że 15.08 pojadę na wakacje, a skończyło się tym, że „jak pan dziś zamówi, to do 30.09 może dotrze” Więc teraz to chyba czekam i obserwuję bo mi to rybka czy to będzie wrzesień czy październik.
jaki opiekun? Ty musisz mieć opiekuna do zamówienia Tesli? Przecież to jest parę klików w internecie.

mikele

Zadomawiam się
O, to, to. Zależy jak kto jeździ. Ja pewnie jakieś 95-98% pzebiegu zrobię lokalnie - najdłuższe "trasy" to 250-300 km - czyli ładowanie w domu i zero problemu z zasięgiem. W takim momencie czekanie na większą baterię dającą mi 20-30 km jest nonsensem. Co innego, jak ktoś co chwilę lata po 300 km autostradą - wtedy każdy km będzie cenny, żeby zimą nie stawać niepotrzebnie na ładowarkach.

A pewnie, jak ktoś może sobie pozwolić na czekanie (bo np. nie goni go kończący się leasing), to może sobie poczekać. Tylko, żeby potem nie było płaczu, że się promocyjne oprocentowanie skończyło ;) A pewnie będzie ;)
Skończy się promocyjny leasing, może zaczną promocje dla prywatnie kupujących.

krycho

Zadomawiam się
jaki opiekun? Ty musisz mieć opiekuna do zamówienia Tesli? Przecież to jest parę klików w internecie.
ja nie potrzebuje opiekuna. Chodzi bardziej o podejście do klienta. Jednak w innych markach ktoś się interesował, że chce kupić samochód. Tu mam wrażenie, że jest inaczej.

Krk

Posiadacz elektryka
Jest zupełnie inaczej. Zamawiasz na stronie Tesli i czekasz na wiadomość z terminem odbioru. Ja jak zamawiałem w ogóle się nie kontaktowałem z handlowcami. Po miesiącu dostałem VIN, potem fakturę w aplikacji, zapłaciłem i dostałem papiery do rejestracji, termin odbioru i tyle. Ani jednego telefonu. Zadzwonili tylko czy chcę odebrać dzień wcześniej czy na umówiony termin.

wxwx78

Fachowiec
Do mnie dzwonili żebym przeklikał kroki w apce, bo nie wiedziałem że trzeba. Oraz VIN miałem pod 2h od zamówienia więc chcieli też datę odbioru potwierdzić. Normalnie, z tego czytałem, nie dzwonią za bardzo ani nie trzeba się z nimi kontaktować.

mikele

Zadomawiam się
Po prostu jak jest już samochód, VIN przypisują do zamówienia i wszystko dalej dzieje się już szybko. Sytuacja w Tesli niecodzienna, że Klienci są a samochodów brak:) Chyba szczególnie TMY Long Range AWD. Jak wchodził nowy model czekało się ale na RWD i wnętrze Black and White.

krzyss

Pionier e-mobilności
Niestety dalej dupa i od 1 lipca status bookedf 0 aktualizacji - chyba doczekam do premiery liftu XPenga G9
A jaka dokladnie wersje zamowiles ?
No bo na xpenga tez trzeba czekac, jak pytalem to na G6 to najwczesniej lostopad a i to bez gwarancji.

kubatar

Pionier e-mobilności
Na razie to z chinskich to chyba tylko MG powaznie weszlo ze swoimi EV na rynek PL. Reszta to albo spalipnówki albo pojedyncze egzemplarze. Nawet BYD ma pod górkę