Ja na oko. Mielismy troche swego czasu "na placu" samochodów ale m/w nie licząc wakcyjnych wyjazdów kamperem wydawaliśmy 800-1000 /m-c plus oleje itp.
Przyjałem 800 aby nie przeginać na dwa samochody itd
3 lata 36 miesiecy x ˜800zł =prawie 30 000. Nawet niech bedzie 25 000, to przy solarach itd. Nie ma co liczyc, bo sprawa oczywista.
Ja mam PV normalnie czyli drogo ok 54000 zł za instalacje to elektryk idealnie przyspieszy amortyzacje tego interesu.
Owszem trzeba założyć , że i tak by się kupiło samochod ICE w cenie podobnej do EV. Bo za ok 250 - 300 tys zł to żadna sztuka i żaden super nie będzie. No chyba że to używka. OK wtedy nie ma o czym gadać... Zaczyna się "a gdyby tam wasza matka...."
Zrobienie samemu lub gospodarczo fotowoltaiki jest jeszcze lepszym uzupelnieniem EV
SS yny chcą to wszystko popsuć, ten dobry układ jaki jest PV a EV i miejmy nadzieje, że jak będą ogniwa o tysiacach cykli a samochody o dwukierunkowym przeplywie energi, to nie wymyślą podatku od paneli i takich aut?? W co szczerze w tym wrogim obywatelowi państwie wątpię.