Wsparcie w związku z sytuacją na Ukrainie (Tesla, GreenWay, Ionity)

Gandalf

Pionier e-mobilności
Zbieram informacje tutaj, bo to chyba najwłaściwsze miejsce, mimo iż w innym wątku (specyficznym dla Tesli) @Sfotek informował o GreenWay, a ja o Superchargerach, pewnie w innych wątkach też się znalazły wzmianki.

No więc:

GreenWay
od 27 lutego przez dwa tygodnie do końca marca: "usługi ładowania dla osób z Ukrainy w sieci GreenWay będą bezpłatne. Dodatkowo każdy posiadacz samochodu elektrycznego, który zamierza pomóc w transporcie osób z Ukrainy może się z nami skontaktować, a my zapewnimy bezpłatne usługi ładowania w naszej sieci."

Tesla
Tymczasowe darmowe ładowanie na Superchargerach w lokalizacjach:
Wszystkie lokalizacje w Polsce (było: Trzebownisko (Poland))
Wszystkie lokalizacje na Słowacji (było: Košice (Slovakia))
Miskolc (Hungary)
Debrecen (Hungary)
dla Tesli oraz nie-Tesli.

Ionity
Darmowe ładowanie (do końca marca) na stacjach w Polsce, na Słowacji i na Węgrzech.

Last edited:

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Czy ktoś ładował się na IONITY i potwierdzi stawkę 0? Bo w apce wciąż 2.99/kWh

Gandalf

Pionier e-mobilności
"Od dzisiaj możesz skorzystać z bezpłatnego dostępu do usługi Supercharging we wszystkich punktach Supercharger w całej Polsce i na Słowacji, dodatkowo skorzystaj z darmowego dostępu w Miszkolc Supercharger i Debrecen Supercharger na Węgrzech."

Gandalf

Pionier e-mobilności
Też się zastanawiałem, bo w poprzednim komunikacie (gdy dotyczyło to Trzebowniska) była informacja że dla wszystkich samochodów, teraz takiej informacji nie podano.

JareG

Pionier e-mobilności
Też się zastanawiałem, bo w poprzednim komunikacie (gdy dotyczyło to Trzebowniska) była informacja że dla wszystkich samochodów, teraz takiej informacji nie podano.
Może jutro podskoczę do Ciechocinka i sprawdzę :D
.. ale tak się zastanawiam - czy w tym Ciechocinku SC mają kable/wtyczki CCS? Bo na pewno CCS jest w wersjach V3 (widziałem na fotach :D), a te zmodernizowane V2 mają dwa kable. Ino żaden nie wygląda mi na CCSa.. a może choć typ2 tam jest?

Pozdrawiam

Last edited:

JareG

Pionier e-mobilności
Może jutro podskoczę do Ciechocinka i sprawdzę :D
No i podskoczyłem :D
e-Soul_64kWh-SC_Ciechocinek2_(1024_x_768).jpg
.. ale tak się zastanawiam - czy w tym Ciechocinku SC mają kable/wtyczki CCS? Bo na pewno CCS jest w wersjach V3 (widziałem na fotach :D), a te zmodernizowane V2 mają dwa kable. Ino żaden nie wygląda mi na CCSa.. a może choć typ2 tam jest?
Dla nie-Teslowców wyjaśniam: w zmodernizowanych SC V2 są dwa kable, i jeden z nich to CCS - ale IMO taki znacznie zgrabniejszy niż 'standard' spotykany np. w ładowarkach GW :)
Po podłączeniu zaświeciło mi się k. gniazda ładowania, i na zegarach pojawiła się ikona ładowania.. i nic więcej.
e-Soul_64kWh-SC_Ciechocinek1_(1024_x_768).jpg
Ładowanie nie ruszyło, chociaż UVO podesłało mi komunikat że i owszem :D Tak samo podesłało mi info, że ładowanie się skończyło.
Próbowałem apki my_Tesla, ale nie ma w niej opcji odpalenia łaadowania - a kiedyś gdzieś o takowej czytałem.. hmm.. tak więc porażka - nici z darmowego ładowania 🤣

Pozdrawiam