Pierwsze dostawy w 2022

3skowy

Zadomawiam się
Ale dajcie spokój! Leasing to dalej świetny deal. Tesle narazie historycznie dobrze trzymają na wartości, więc nawet jak sobie policzysz, że połowę VATu rozliczysz, a później oddasz rodzicom, a oni sprzedadzą bo nie polubią się z elektromobilnością przez pół roku to spokojnie można nawet wliczając eksploatację i NIE LICZĄC INFLACJI wyjść na zero :) Oczywiście to wszystko gdybanie, ale prawda jest taka, że ja zamierzam przez następne 4 lata jeździć Teslą za darmo, bo tych pieniędzy i tak bym nie spożytkował i by na koncie leżały ;)

W tym momencie nawet w dość pesymistycznym scenariuszu samochód powinien mi się zwrócić z nadwyżką (będę miał więcej cyferek, niż na niego wydałem - bo nie można tego z wartością pieniądza mylić...) Patrz samochodu jeszcze nie odebrałem, a poszedł już 40kPLN w górę - 16%.

W tym momencie 3 letnia bezwypadkowa Tesla Model 3 LR ma o 20% niższą cenę, niż nówka (w porównaniu do 285k). Następna podwyżka cen samochodu powinna mi odbić deprecjację.

Last edited:

Art79mod

Zadomawiam się
Ale były emocje wczoraj. Ruch większy niż w spożywczym, odbierałem o 12tej. Ktoś się kłócił ze auto offline, mnie wszystko dzialalo. Ale z emocji nawet nie mogłem znaleźć gdzie się lusterka ustawia.
Wróciłem do Katowic po drodze ładowanko na Lućmierz. Prowadzenie bajka, system działa super z tym ryzenem.
Gdyby chcieć marudzić to szkoda ze ten ekran to nie OLED. Siedzenia w Ioniq5 którego odebrałem 2 tyg wcześniej są lepsze, wyciszenie w Ioniq tez lepsze. Ale prowadzenie i tzw. radość z jazdy w Tesli nie do pobicia, może do Audi A5 bym to porównał.
FF62F6E0-2004-431C-8CCC-78669D0BEF1C.jpeg
01739477-1075-4393-A05E-CCB85C9D9C64.jpeg
FB803979-5C70-4A78-B792-D64410FBF9F6.jpeg
5B88FDB8-B237-4274-895B-896AF8171739.jpeg
9B4A649F-68CE-4E3F-BFF8-11110CDD0911.jpeg

Jac3k

Posiadacz elektryka
Ale były emocje wczoraj. Ruch większy niż w spożywczym, odbierałem o 12tej. Ktoś się kłócił ze auto offline, mnie wszystko dzialalo. Ale z emocji nawet nie mogłem znaleźć gdzie się lusterka ustawia.
Wróciłem do Katowic po drodze ładowanko na Lućmierz. Prowadzenie bajka, system działa super z tym ryzenem.
Gdyby chcieć marudzić to szkoda ze ten ekran to nie OLED. Siedzenia w Ioniq5 którego odebrałem 2 tyg wcześniej są lepsze, wyciszenie w Ioniq tez lepsze. Ale prowadzenie i tzw. radość z jazdy w Tesli nie do pobicia, może do Audi A5 bym to porównał.View attachment 4610View attachment 4611View attachment 4612View attachment 4613View attachment 4614
Super, gratulacje. Ja mam LR i z Warszawy do Żor lata na jednym ładowaniu 😄 a do Katowic to można jeszcze nieźle cisnąć.

Pioter

Zadomawiam się
9A9D762E-1498-41F4-B814-E11C4DF84726.jpeg
BC0859C9-BAC7-44E4-88D8-61F6AE551146.jpeg
W czwartek odebrana tm3p bała czarny środek
Odbiór planowany na 11 byliśmy o 10. Pan w tesli zaskoczony że przyjechaliśmy po odbiór, który nie był telefonicznie potwierdzony przez Panią Joanne Kubik. Ale szybko znalazł samochód, wysłał go do mycia, trwało to 45 min. Podstawiono samochód pod wejście ( na szybko umyty)
Pokwitowaliśmy odbiór, pobieżnie sprawdzony i wyjazd w ciągu 10 min 😂
Aaaa bateria w moim przypadku 40%, czyli musieliśmy odrazu jechać na sch do hotelu regent ( poziom -5), opłata za parking do 1 h 10zł.
Jazda w stronę śląska przez radom, gdzie też się doładowaliśmy troszkę.
Wszystko jak na razie ok z samochodem procek nowy, lampy jeszcze nie zaparowane😂

usrobo

Posiadacz elektryka
Panowie, ionity na A2 jest gratis, jak jedziecie na Śląsk obecnie to polecam A2 potem A1
tez odbierałem w czwartek o 11:00

Attachments

• 20220317_130302[1].jpg
    20220317_130302[1].jpg
    2,9 MB · Liczba wyświetleń: 86
  • 20220317_111837[1].jpg
    20220317_111837[1].jpg
    2,8 MB · Liczba wyświetleń: 86

Hubciak

Zadomawiam się
Gdyby chcieć marudzić to szkoda ze ten ekran to nie OLED. Siedzenia w Ioniq5 którego odebrałem 2 tyg wcześniej są lepsze, wyciszenie w Ioniq tez lepsze. Ale prowadzenie i tzw. radość z jazdy w Tesli nie do pobicia, może do Audi A5 bym to porównał.View attachment 4610View attachment 4611View attachment 4612View attachment 4613View attachment 4614
Mamy prawie taka sama tablice rejestracyjna :D ja mam 210

Sfotek

Posiadacz elektryka
Super… teraz pozostaje zmiana podpisu profilowego oraz kilka zdan porownania z Hyundai:)

gim-kg

Pionier e-mobilności
Gdyby chcieć marudzić to szkoda ze ten ekran to nie OLED. Siedzenia w Ioniq5 którego odebrałem 2 tyg wcześniej są lepsze, wyciszenie w Ioniq tez lepsze. Ale prowadzenie i tzw. radość z jazdy w Tesli nie do pobicia, może do Audi A5 bym to porównał.
Gratulacje, witamy w „white in white team”. Skoro masz także Ioniq 5 to czekamy na jakieś większe porównanie obydwu samochodów okiem użytkownika w niedalekiej przyszłości.

Najnowsze dyskusje