Ale dajcie spokój! Leasing to dalej świetny deal. Tesle narazie historycznie dobrze trzymają na wartości, więc nawet jak sobie policzysz, że połowę VATu rozliczysz, a później oddasz rodzicom, a oni sprzedadzą bo nie polubią się z elektromobilnością przez pół roku to spokojnie można nawet wliczając eksploatację i NIE LICZĄC INFLACJI wyjść na zero
Oczywiście to wszystko gdybanie, ale prawda jest taka, że ja zamierzam przez następne 4 lata jeździć Teslą za darmo, bo tych pieniędzy i tak bym nie spożytkował i by na koncie leżały 
W tym momencie nawet w dość pesymistycznym scenariuszu samochód powinien mi się zwrócić z nadwyżką (będę miał więcej cyferek, niż na niego wydałem - bo nie można tego z wartością pieniądza mylić...) Patrz samochodu jeszcze nie odebrałem, a poszedł już 40kPLN w górę - 16%.
W tym momencie 3 letnia bezwypadkowa Tesla Model 3 LR ma o 20% niższą cenę, niż nówka (w porównaniu do 285k). Następna podwyżka cen samochodu powinna mi odbić deprecjację.
W tym momencie nawet w dość pesymistycznym scenariuszu samochód powinien mi się zwrócić z nadwyżką (będę miał więcej cyferek, niż na niego wydałem - bo nie można tego z wartością pieniądza mylić...) Patrz samochodu jeszcze nie odebrałem, a poszedł już 40kPLN w górę - 16%.
W tym momencie 3 letnia bezwypadkowa Tesla Model 3 LR ma o 20% niższą cenę, niż nówka (w porównaniu do 285k). Następna podwyżka cen samochodu powinna mi odbić deprecjację.
Last edited: