Szczurek

Zadomawiam się
Ja mam zamowienie z 10maja. Wersja L - biala. Samochod jest na statku. Musialem zrezygnowac z szyberdachu aby "przyspieszyc" produkcje.

Olecki

Pionier e-mobilności
Podobnie u mnie - wersja L+ HP, kolor SWP. Samochód załadowany na statek 23.06 ale ten robi już chyba drugą rundę dookoła Korei i nie wiadomo kiedy wybierze się w stronę Europy.
Jun 24 - wypłynięcie z PYEONGTAEK
Jun 26 - wypłynięcie z MASAN . Dopłynął pod ULSAN ale do portu nie zawinął i wrócił do PYEONGTAEK
Jun 30 - wypłynięcie z PYEONGTAEK
Jul 2 - wypłynięcie z ULSAN
Jul 3- wypłynięcie z GWANGYANG
Mniej więcej teraz powinien dopłynąć do MASAN

Strajki kierowców w Korei już się zakończyły więc chyba nie powinni mieć problemów z dostawami samochodów do portu załadunku... Tak czy siak liczę 3 tygodnie na transport z Korei do Kopru a później 1,5 miesiąca na plac do dealera tak więc jest jeszcze szansa na początek września.

electricar

Zadomawiam się
Ja mam zamowienie z 10maja. Wersja L - biala. Samochod jest na statku. Musialem zrezygnowac z szyberdachu aby "przyspieszyc" produkcje.
Ale musiałes brać wersja w trakcie produkcji czy robiles własną konfigurację? Bo też miałem opcje " biały standard L" w trakcie transportu do Eu.

Olecki

Pionier e-mobilności
Jeśli znasz nazwę to można sprawdzić za darmo na vesselfinder.com aktualny status. Jeśli nie znasz to można by poszukać danych na tej stronie ale do tego wymagany jest abonament.

Olecki

Pionier e-mobilności
Takie dodatkowe pytanie, może ktoś wie - czy NiroEV będzie miała gniazdko 230V we wnętrzu samochodu? e-Niro miała taki patent, że z tylnego siedzenia można było pracować na ładującym się laptopie, było gniazdko zasilające w tunelu środkowym, oglądałem to osobiście. Natomiast NiroEV wiadomo ma V2L i przejściówkę, ale tego się używa na zewnątrz pojazdu.
Hmm, a czy przypadkiem w e-Niro nie zależało od wersji wyposażenia? Wydaje mi się iż w M nie był, w XL było, w L w sumie nie wiem. W Niro EV recenzje pokazują najbogatszą wersję i tam widać 2 gniazdka z tyłu - 250V ,200W dostępne zawsze i 250V 3,7 kW dostępne gdy pojazd się nie ładuje:
czas 16:30

kiki111

Fachowiec
A ktoś coś wie o statku który wypłynął 31.05. z Korei? Niby 30.06. miał być w Koprze.
Tym właśnie miało płynąć twoje przełożone niro? Moje podobno również miało mieć rozładunek 30.06. Wiesz coś więcej już o wersji i czy masz ustaloną cenę? Do tej pory jedyne co udało mi się uzyskać to tą datę rozładunku ze statku, nie wiem na jaki samochód i za jakie pieniądze czekam ale wróciła nadzieja że za jakieś 2 miesiące może odbiorę. Sprzedawca już na pewno wszystko wie ale powtarza że dowiem się jak auto będzie na miejscu i na pewno będę zadowolony. Nie naciskam bo jest mi to już obojętne. Tak chorej sytuacji jak z tym zamówieniem jeszcze nie miałem przy żadnym samochodzie.

Cyrkiel

Zadomawiam się
Tym właśnie miało płynąć twoje przełożone niro? Moje podobno również miało mieć rozładunek 30.06. Wiesz coś więcej już o wersji i czy masz ustaloną cenę? Do tej pory jedyne co udało mi się uzyskać to tą datę rozładunku ze statku, nie wiem na jaki samochód i za jakie pieniądze czekam ale wróciła nadzieja że za jakieś 2 miesiące może odbiorę. Sprzedawca już na pewno wszystko wie ale powtarza że dowiem się jak auto będzie na miejscu i na pewno będę zadowolony. Nie naciskam bo jest mi to już obojętne. Tak chorej sytuacji jak z tym zamówieniem jeszcze nie miałem przy żadnym samochodzie.
Udało mi się siłą dowiedzieć jaka wersja i jaki kolor to będzie. Ceny nadal nie znam…

wartur

Nowy na Forum
Ciekawe jak będzie z ceną, teoretycznie ma być cena taka jak na zamówieniu przy wpłacie zaliczki, tylko jakoś ciężko mi uwierzyć, że oddadzą auto 14 tysięcy poniżej aktualnego cennika..

Cyrkiel

Zadomawiam się
Ciekawe jak będzie z ceną, teoretycznie ma być cena taka jak na zamówieniu przy wpłacie zaliczki, tylko jakoś ciężko mi uwierzyć, że oddadzą auto 14 tysięcy poniżej aktualnego cennika..
Trochę więcej… za XL po rabatach miałem zapłacić 172 tysiące a XL w aktualnym cenniku kosztuje 220 tysięcy… Dealer mówi że cały czas walczy o cenę.