No zobaczymy co dostanę i czy moja XL nie będzie z czegoś okrojona.W jakim sensie w plecy?
To chyba dobra wiadomość, że dostaniesz takie wyposażenie i cenę, jakie pierwotnie wybrałeś?
No zobaczymy co dostanę i czy moja XL nie będzie z czegoś okrojona.W jakim sensie w plecy?
To chyba dobra wiadomość, że dostaniesz takie wyposażenie i cenę, jakie pierwotnie wybrałeś?
Dobra narazie nie psioczę… zobaczę jak odbiorę.W wypowiedzi była raczej mowa o doposażonej L, a nie zubożonej XL.
A czy w porównaniu do momentu Twojego zamówienia, obecnie sprzedawane XL straciło coś z wyposażenia?
No to tak… miałem dostać XL ale jednak dostanę wersję L bez ładowania zewnetrznego i bez szyby laminowanej ale z ładowarką indukcyjną… więc nie dość że to nie będzie XL to również będzie obcięta L… a miało być tak pięknie…W wypowiedzi była raczej mowa o doposażonej L, a nie zubożonej XL.
A czy w porównaniu do momentu Twojego zamówienia, obecnie sprzedawane XL straciło coś z wyposażenia?
Ta z Krakowa była zamawiana jako eNiro XL, a przyszła w zamian Niro EV L w dziwnej konfiguracji. I tak uważam lepiej, bo nowa jest ładniejsza pod każdym względem.W wypowiedzi była raczej mowa o doposażonej L, a nie zubożonej XL.
Skąd pomysł że nie będziesz miał laminowanej szyby? Według cennika wersja M nie przyciemnianych szyb z tyłu ale pozostałe są takie same, porównywałem w salonie szyby z wersji L i M, przednie i boczne miały takie same numery. Chcesz powiedzieć że KIA specjalnie dla ciebie zamówiła jakieś tańsze?No to tak… miałem dostać XL ale jednak dostanę wersję L bez ładowania zewnetrznego i bez szyby laminowanej ale z ładowarką indukcyjną… więc nie dość że to nie będzie XL to również będzie obcięta L… a miało być tak pięknie…![]()
Taką informację uzyskałem dzisiaj od dilera… jest to wersja L z doposażeniemSkąd pomysł że nie będziesz miał laminowanej szyby? Według cennika wersja M nie przyciemnianych szyb z tyłu ale pozostałe są takie same, porównywałem w salonie szyby z wersji L i M, przednie i boczne miały takie same numery. Chcesz powiedzieć że KIA specjalnie dla ciebie zamówiła jakieś tańsze?
A pamiętasz może czy miała klapę bagażnika elektryczną?Byłem zobaczyłem i chwilę pogadałem ze swoim handlowcem.
View attachment 6247
Z zewnątrz wygląda na malutki, przesiadam się z Grand C4 Spacetourer więc to pewnie też potęguje wrażenie (Z tego to się akurat cieszę bo będę w najbliższym czasie musiał często jeździć do centrum Krakowa, znalezienie miejsca dla C4 to wyzwanie, tu powinno być łatwiej). Ale w środku jest jest sporo miejsca, mały nie jestem ale za sobą bez problemów usiadłem. Ekrany widać, że mniejsze niż w EV6 ale czytelność jest ok.
To jest jeden z 4 które dostali w miejsce zamówionych e-Niro, L-ka taka lekko zmodyfikowana (wersja nie do zamówienia normalnie). Z tego co na szybko zauważyłem miał ładowarkę indukcyjna i chyba audio Harman&Kardon ale nie miał np. HUD-a.
Nie maA pamiętasz może czy miała klapę bagażnika elektryczną?
Specjalnie porównywałem numery przednich szyb bo interesowałem się ich przepuszczalnością światła. No chyba że będzie to szyba przeznaczoną oryginalnie na jakiś inny rynek bo u nas nawet w M jest laminowana. Może jednak chodzi o szyby boczne - w eNiro nie były laminowane, może tu coś zakombinowali żeby specyfikacja była podobna. Ale tyle zachodu o kilka dolarów?Taką informację uzyskałem dzisiaj od dilera… jest to wersja L z doposażeniem
plus:
+ ładowarka indukcyjna
+ gniazdo 230
minus:
- brak ładowania na zewnątrz
- brak szyby laminowanej/akustycznej przedniej
Wychodzi że Ci którzy mieli anulowane eniro xl dostaną właśnie taką wersję.