naprawdę nie widzisz różnicy?Ale przecież to tylko cyferki i nie ma co do nich przywiązywać uwagi![]()
naprawdę nie widzisz różnicy?Ale przecież to tylko cyferki i nie ma co do nich przywiązywać uwagi![]()
Czy wspomniana w artykule liczba sprzedanych egzemplarzy Niro EV, to sprzedane i dostarczone w tym miesiącu egzemplarze? Czy może jest jakaś inna definicja tej liczby wykazanych aut?
Źródło: (https://insideevs.com/news/603401/kia-ev6-wholesale-shipments-july-2022/).
Zauważ, że liczby dotyczące Niro EV są podawane jako "Retail sales", podczas gdy zacytowany fragment to definicja z części dotyczącej "wholesale sales". Możesz mieć oczywiście rację, ale może być jakaś różnica, albo artykuł jest po prostu słaby. Tak czy siak to pierwszy w jakim znalazłem z informacją o wolumenie produkcji nowego Niro, co samo w sobie wydało mi się ciekawe.Przecież masz w linku wyraźnie podane co to za liczby:
Kia reports wholesale sales (on the manufacturer level or plant sales), unaudited and on a preliminary basis.
Czyli to co fabryki 'sprzedały' importerom, fizycznie bądź wirtualnie. Dodatkowo te dane nie są w żaden sposób weryfikowalne (przez audyty lub organy fiskalne), jakby podali że sprzedali 10 milionów sztuk w lipcu to wartość tych danych była by podobna.
Dzisiaj poraz pierwszy siedziałem w nowym hybrydowym Niro w wersji L i mam dobre odczucia. Wnętrze jest dobrej jakości, plastiki na żywo wygladają bardzo dobrze, mają wizualnie ciekawą fakturę. Z zewnątrz niczym mnie nie zaskoczyło, identycznie odczucia, jak ze zdjęć. Auto jest przyjemne, ale nie porywa jak EV6.
Ciekawe info!Info z angielskiego forum:
Zamówienie z 22 lipca, planowana dostawą na koniec 1 kwartalu 2023.
Czyli nasze zamówienia obstawiam na grudzień/ styczeń.