acc

Zadomawiam się
A te 0 kW to pokazuje cegła czy samochód? Bo może ładuje, tylko źle wyświetla cegła? Sprawdzałeś co pokazuje wtedy samochód ?

Tompor

Fachowiec
Sprawdziłem teraz, i ładuje 11.1kW z "cegły". No nie wiem co wtedy było, może wtyczka do "siły" nie była dociśnięta?

Olecki

Pionier e-mobilności
Widział już ktoś może serwisówkę do nowego Niro w sieci? Wymieniałem dzisiaj oświetlenie wnętrza na LEDy i oczywiście coś musiało pójść nie tak - podczas wkładania jednej z żarówek oświetlenia punktowego gniazdo nie trzymało się w plastiku i weszło pod podsufitkę. Pewnie skończy się na tym że będzie trzeba zdjąć całą górną konsolę ale nie chciała łatwo zejść a nie chcę czegoś połamać. Na szczęście ten LED który wszedł normalnie świeci lepiej niż obie żarnikowe ale i tak mnie trochę irytuje że jedna lampka się nie świeci.

electricar

Zadomawiam się
Wymienić swiatlo cieple na zimne białe to czysta głupota wg mnie. Tak samo tablica rej. proponuję założyć 20 Watt Ledy żeby z tylu od razu oslepiac tych z tylu, przy okazji niech ktoś myśli że jedzie auto na czołówkę. Np na autostradzie. Tyle światło nie może być białe.

Olecki

Pionier e-mobilności
Wymienić swiatlo cieple na zimne białe to czysta głupota wg mnie. Tak samo tablica rej. proponuję założyć 20 Watt Ledy żeby z tylu od razu oslepiac tych z tylu, przy okazji niech ktoś myśli że jedzie auto na czołówkę. Np na autostradzie. Tyle światło nie może być białe.
Widziałeś jak wyglądają takie światła w Niro czy pierd... głupoty dla zasady?

electricar

Zadomawiam się
Nie widziałem świateł, ale jak widzę batów na ulicy co dokładają np ledy do jazdy dziennej ktore widac z 10 m dopiero bo kupi na allegro za 19.99 albo tablice podswietala na bialo bo wygląda extra, a ze razi innych to walic - tuning musi bycm, az żal ściska za głupotę takich osób. Po drugie, przeszkadzają ci światła w środku to po co tablice ruszasz ?? Tuning ? Szpan dla kogo ? Sompsiad żeby widział ? Jestem przeciwnikiem zmian i tuningów w autach, zwłaszcza takich co oddzialywuja na innych.

Olecki

Pionier e-mobilności
Nie widziałem świateł, ale jak widzę batów na ulicy co dokładają np ledy do jazdy dziennej ktore widac z 10 m dopiero bo kupi na allegro za 19.99 albo tablice podswietala na bialo bo wygląda extra, a ze razi innych to walic - tuning musi bycm, az żal ściska za głupotę takich osób. Po drugie, przeszkadzają ci światła w środku to po co tablice ruszasz ?? Tuning ? Szpan dla kogo ? Sompsiad żeby widział ? Jestem przeciwnikiem zmian i tuningów w autach, zwłaszcza takich co oddzialywuja na innych.
W przepisach jest określony kolor biały podświetlenia tablicy. Nie ma ani słowa jaka ma być temperatura barwy, tylko nie mogą oślepiać. W Niro są schowane w głębi pod listwą i za mleczną obudową rozpraszającą światło, nie ma mowy o oślepianiu kogokolwiek. Bardzo dużo samochodów ma fabrycznie LEDy do podświetlenia tablicy, jak Ci się nie podobają to pisz petycje do producentów żeby zamiast tego wkładali żarniki.

Tompor

Fachowiec
No to teraz trochę z obsługi. Mam również Sorento GT Line 2019, automat. Prowadzi się podobnie, ale dlaczego przyciski na kerownicy są zamienione stronami. No i muszę myśleć którym jadę. Ale to pytanie do producenta. Obsługa tempomatu: mam ustawiony tempomat np. na 50 km/h, po wciśnięciu hamulca tempomat się wyłącza, jest szary na wyświetlaczu, jak przywrócić/ aktywować tempomat do poprzednich ustawień ( w sorento kliknięcie góra na tempomacie powracała do poprzednich ustawień) w NIRO kliknięcie góra/dół ustawia tempomat na wartość aktualnej prędkości. Jak przywrócić poprzednie ustawienie tempomatu?