Czy tu nie chodzi o maj 2022r? Moja Kia jest z maja 2021r i jest widoczna w Navigation Updater jako NIRO EV (MY'20) tak ją aktualizowałem już 3 razy i wszystko poszło dobrze. Może o czymś nie wiem i wersja MY'22 też by pasowała? Tego nie próbowałem, bo nie mam wiedzy. Może to być zależne od wielkości pamięci w "infotainment", lub modemu GSM w samochodzie.Ze Strony KIA OTA otrzymają MY22 sprzedawane od maja 2021.
Tyle ze strony KIA w FAQCzy tu nie chodzi o maj 2022r? Moja Kia jest z maja 2021r i jest widoczna w Navigation Updater jako NIRO EV (MY'20) tak ją aktualizowałem już 3 razy i wszystko poszło dobrze. Może o czymś nie wiem i wersja MY'22 też by pasowała? ...
Według Navigation Updater wersja 2020, czy 2022 zależy od aktualnie wgranej wersji oprogramowania. Cechuje ją początek numeru DE_E_22.EUR_...... dla MY'22 , i DE_E_20.EUR dla wersji MY'20. Z tego wynika, że automatycznie aktualizacje są dla wersji z 22 i wyżej.Może o czymś nie wiem i wersja MY'22 też by pasowała?
No właśnie, może dlatego kolega Olecki nie doczekał się aktualizacji OTA, bo ta musi trochę trwać, tych "giksów" do pobrania jest trochę. Z drugiej strony dwa razy do roku, to mogę pobrać na pendrive'a i zainstalować nie oglądając się na OTA.Przy okazji zastanawiam się jak zdalne pobieranie aktualizacji przez OTA będzie wpływać na akumulator 12v? Ten proces na kompie przez WIFI trochę trwa, więc przez GSM pewnie będzie jeszcze dłużej.