Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

Jac3k

Posiadacz elektryka
Czy ktoś już dostał maila, że jego umowa została zaakceptowana przez zarząd i jest gotowa do podpisu. Przed podpisaniem należy dokonać zabezpieczeń. W moim przypadku to cesja polisy oraz oświadczenie o poddaniu się egzekucji. To oświadczenie, właśnie się dowiedziałem ma być podpisane notarialnie. Po tym ma nastąpić wypłata środków ;-). Ja czekam na ten ostatni krok. Podobno umowa jest już zatwierdzona tylko mail ze szczegółami został im do wysłania. Bo chyba nikt z tego forum kasy jeszcze nie widział.

Hainer

Zadomawiam się
Pewnie im to zajmie kolejne kilka miesięcy. To jest cały czas gra na zwłokę i celowe przeciąganie procedury bo nie mają środków na wypłaty. Chyba pomału to już jest ta pora, żeby wybrać się do prawnika i dowiedzieć jak z nimi postępować w takiej sytuacji i jakie mamy możliwości wyegzekwować te pieniądze, bo to jak nas traktują te urzędasy to już nawet nie jest śmieszne.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Pewnie im to zajmie kolejne kilka miesięcy. To jest cały czas gra na zwłokę i celowe przeciąganie procedury bo nie mają środków na wypłaty. Chyba pomału to już jest ta pora, żeby wybrać się do prawnika i dowiedzieć jak z nimi postępować w takiej sytuacji i jakie mamy możliwości wyegzekwować te pieniądze, bo to jak nas traktują te urzędasy to już nawet nie jest śmieszne.
Napewno jest to gra na zwłokę, żeby przeciągnąć wypłatę kasy. To mogłoby się w miesiąc spokojnie zamknąć. Chyba przeciągali żeby dotrwać do wypłaty kasy z KPO. Ja jak składałem ten wniosek rok temu 05.01 to nie liczyłem na to że kasę zobaczę w tym roku i miałem rację ;-)

Hainer

Zadomawiam się
Jak wypłata zależy od środków z KPO to się chyba nie doczekamy. Kiedyś gdzieś czytałem, że na to są środki z innego źródła ale nie pamiętam z jakiego. Reasumując nie mają pieniędzy ale mają zakaz nam to oficjalnie powiedzieć i przeciągają rozpatrywanie wniosków w nieskończoność. Nie znam nikogo osobiście co by dostał tą dotację. Parę osób na tym forum pisało, że ją dostali. Pytanie czy to prawdziwe osoby czy ktoś podstawiony tak tylko napisał, żebyśmy żyli nadzieją, że kiedyś zobaczymy te pieniądze...

Jac3k

Posiadacz elektryka
Jak wypłata zależy od środków z KPO to się chyba nie doczekamy. Kiedyś gdzieś czytałem, że na to są środki z innego źródła ale nie pamiętam z jakiego. Reasumując nie mają pieniędzy ale mają zakaz nam to oficjalnie powiedzieć i przeciągają rozpatrywanie wniosków w nieskończoność. Nie znam nikogo osobiście co by dostał tą dotację. Parę osób na tym forum pisało, że ją dostali. Pytanie czy to prawdziwe osoby czy ktoś podstawiony tak tylko napisał, żebyśmy żyli nadzieją, że kiedyś zobaczymy te pieniądze...
Tego to nikt nie wie. Oni może sobie przerzucają te środki. Dziwne że przez leasingi dostają kasę a prywatnie też nie znam nikogo kto dostał. Chyba że firmy leasingowe robią raty pomniejszone o dofinansowanie klientom końcowym a na kasę też czekają.

Hainer

Zadomawiam się
Jaki macie status wniosków w funduszu po aktualizacji RODO (tej z września/października)?
Mój status wniosku jest taki:
Wniosek o numerze technicznym 923301 został zatwierdzony dnia 30.11.2022 i oczekuje na złożenie w Funduszu. Nie jest już możliwe wycofanie wniosku do edycji, chyba, że rezygnujesz z dofinansowania.
Niniejszy mail został wysłany automatycznie. Prosimy na niego nie odpowiadać. Ewentualne pytania prosimy kierować przy użyciu formularza kontaktowego dostępnego na stronie logowania systemu gwd.nfosigw.gov.pl
W celu złożenia podpisanej wersji wniosku, wykonaj jedną z dwóch opcji:
1) W przypadku wniosku wysyłanego drogą elektroniczną:
  1. Podpisz elektronicznie (kliknij na przycisk „Podpisz”),
  2. wyślij przez ePUAP (kliknij na przycisk „Wyślij przez ePUAP”).
Minęły już kolejne 3 tygodnie i nie mogę wniosku podpisać bo przycisk "Podpisz" jest nieaktywny. Na infolinii powiedzieli mi, że jest to tylko informacja "techniczna" i mam dalej czekać na kolejną informacje i aktywację przycisku "Podpisz". No to dalej sobie czekam i czekam.