vwir
Pionier e-mobilności
Obowiązkowo bezprzewodowy.Android/Apple Car Play
- kamery 360 stopni.
Obowiązkowo bezprzewodowy.Android/Apple Car Play
a wiesz ze po pierwsze to jest moc chwilowa (10-30s) a po drugie jest dostepna mniej wiecej po przekroczeniu polowy maxymalnej przedkosci obrotowej dla silnika? (oczywiscie zalezy od charakterystyki konkretnego silnika)156KM to nie jest moc wbijająca w fotel, a 82KM w B-SUV wydaje sie byc nawet lekko niebezpieczne.
co racja to racja. dużo ludzi jeździ Dacią Spring i nie narzeka a tam jest bodajże 45KMwiec brandzlowanie sie wartoscia maksymalnej mocy (zwlaszcza w elektryku gdzie jest przelozene stale) jest jak jaranie sie pilka nozna![]()
dopuściłem się pewnego uproszczenia - zauważ, że i moment obrotowy jest w poszczególnych trybach niższy co przekłada się na faktyczną generowaną moc w funkcji prędkości obrotowej. Manewry wymagające wartości granicznych raczej trwają sekundy niż minuty.a wiesz ze po pierwsze to jest moc chwilowa (10-30s) a po drugie jest dostepna mniej wiecej po przekroczeniu polowy maxymalnej przedkosci obrotowej dla silnika? (oczywiscie zalezy od charakterystyki konkretnego silnika)
wiec brandzlowanie sie wartoscia maksymalnej mocy (zwlaszcza w elektryku gdzie jest przelozene stale) jest jak jaranie sie pilka nozna![]()
chyba zapominasz o przyspieszeniu, do tego wykorzystasz 200kW. wcale nie myslę tutaj o ściganiu się od 0 do 100kmh, raczej czas jaki potrzeba np. na manewr 70->100km. Miałem przyjemność na wakacjach jeździć fiatem 500 1.0 i po tym doświadczeniu z radością mam więcej momentu obrotowego pod prawą stopąmoc stala w silnikach z platformy stellartis to 57kW - jesli przy predkosci max aut zuzywa ok 40kW to po co wiecej? co mi da ze bede mial 200kW?
jak bedziesz sie turlal po miescie to te 360 km zrobia tutaj 95% bateria i prognoza na 356 km przy 16oC na zewnątrz
ktoś może się wypowie ile to może być w realu?