p0li

Pionier e-mobilności
156KM to nie jest moc wbijająca w fotel, a 82KM w B-SUV wydaje sie byc nawet lekko niebezpieczne.
a wiesz ze po pierwsze to jest moc chwilowa (10-30s) a po drugie jest dostepna mniej wiecej po przekroczeniu polowy maxymalnej przedkosci obrotowej dla silnika? (oczywiscie zalezy od charakterystyki konkretnego silnika)
wiec brandzlowanie sie wartoscia maksymalnej mocy (zwlaszcza w elektryku gdzie jest przelozene stale) jest jak jaranie sie pilka nozna ;)

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
wiec brandzlowanie sie wartoscia maksymalnej mocy (zwlaszcza w elektryku gdzie jest przelozene stale) jest jak jaranie sie pilka nozna ;)
co racja to racja. dużo ludzi jeździ Dacią Spring i nie narzeka a tam jest bodajże 45KM

p0li

Pionier e-mobilności
moc stala w silnikach z platformy stellartis to 57kW - jesli przy predkosci max aut zuzywa ok 40kW to po co wiecej? co mi da ze bede mial 200kW?

Kuba K.

Posiadacz elektryka
a wiesz ze po pierwsze to jest moc chwilowa (10-30s) a po drugie jest dostepna mniej wiecej po przekroczeniu polowy maxymalnej przedkosci obrotowej dla silnika? (oczywiscie zalezy od charakterystyki konkretnego silnika)
dopuściłem się pewnego uproszczenia - zauważ, że i moment obrotowy jest w poszczególnych trybach niższy co przekłada się na faktyczną generowaną moc w funkcji prędkości obrotowej. Manewry wymagające wartości granicznych raczej trwają sekundy niż minuty.
moc stala w silnikach z platformy stellartis to 57kW - jesli przy predkosci max aut zuzywa ok 40kW to po co wiecej? co mi da ze bede mial 200kW?
chyba zapominasz o przyspieszeniu, do tego wykorzystasz 200kW. wcale nie myslę tutaj o ściganiu się od 0 do 100kmh, raczej czas jaki potrzeba np. na manewr 70->100km. Miałem przyjemność na wakacjach jeździć fiatem 500 1.0 i po tym doświadczeniu z radością mam więcej momentu obrotowego pod prawą stopą ;)

Motonick

Nowy na Forum
Cześć, czy możliwym jest że wczoraj w Zabrzu nie miałem zwidów i rzeczywiście mijało mnie to autko w kolorze czarnym.
Czy ktoś już nim jeździ na śląsku ? Proszę się przyznać.

S

Gość
najbardziej prawdopodobne, że jjeździ auto testowe dla prasy, może będą jakieś dokładniejsze dane na początku roku

S

Gość
oglądając kilka wstępnych testów, zauważyłem jak Avenger prognozuje zasięg. na jednym filmie widać naładowaną baterię do 96% i prognozowany zasięg 378 km przy temperaturze 21oC

na innym 47% baterii i zasięg prognozowany 172 km przy temperaturze 24oC

S

Gość
a tutaj 95% bateria i prognoza na 356 km przy 16oC na zewnątrz

ktoś może się wypowie ile to może być w realu?

p0li

Pionier e-mobilności
a tutaj 95% bateria i prognoza na 356 km przy 16oC na zewnątrz

ktoś może się wypowie ile to może być w realu?
jak bedziesz sie turlal po miescie to te 360 km zrobi
jak na autostradzie to tak 260-280km