electricar

Zadomawiam się
Nie, nie wziąłem wyprodukowanego, na świadectwie homologacji mam datę produkcji i jest późniejsza od mojego zamówienia o 8 dni.
Tak. Kia czekała na Twoje zamówienie by móc je zrobić od reki bo "olecki" złożył zamówienie. Samo proces kolejności zamówień i jego planowanie to pewnie z min ok 1 msc. Do tego produkcja ok tygodnia zanim opuści fabryke. A jak widać niro ma dość mocno poblokowane moce produkcyjne..

Więc wychodzi na to że złożyłeś zamówienie w np w poniedziałek a Kia rozpoczęła produkcje auta na drugi dzień zeby nabic date produkcji 8 dni pozniej. heheheh
Takie cuda się nie dzieją z autami, to nie piekarnia ze z dnia na dzień planują produkcje auta.

Salony miały informacje które są w produkcji a które w transporcie. I kolejny raz ci powiem: dostałeś auto wyprodukowane a nie z twojego zamówienia. Sam zamówiłem L biala perłę, tylko spóźniłem się 3 dni na wersję już wyprodukowane bo juz nie bylo zanim potwierdziłem i salon rowniez informowal mnie o terminie 2-3 msc do odbioru. Dlatego po 3 miesiącach odebrałeś.

Olecki

Pionier e-mobilności
Oczywiście że wziąłem wersję wstępnie zamówioną przez importera i zaplanowaną do produkcji, każdy dealer miał taką listę dostępną bez problemu w systemie. Mnie interesowała wersja L i mogłem wybierać z kilkunastu jeszcze dostępnych na ten moment (6 czerwca) sztuk w różnych kolorach.

daro

Nowy na Forum
Tak. Kia czekała na Twoje zamówienie by móc je zrobić od reki bo "olecki" złożył zamówienie. Samo proces kolejności zamówień i jego planowanie to pewnie z min ok 1 msc. Do tego produkcja ok tygodnia zanim opuści fabryke. A jak widać niro ma dość mocno poblokowane moce produkcyjne..

Więc wychodzi na to że złożyłeś zamówienie w np w poniedziałek a Kia rozpoczęła produkcje auta na drugi dzień zeby nabic date produkcji 8 dni pozniej. heheheh
Takie cuda się nie dzieją z autami, to nie piekarnia ze z dnia na dzień planują produkcje auta.

Salony miały informacje które są w produkcji a które w transporcie. I kolejny raz ci powiem: dostałeś auto wyprodukowane a nie z twojego zamówienia. Sam zamówiłem L biala perłę, tylko spóźniłem się 3 dni na wersję już wyprodukowane bo juz nie bylo zanim potwierdziłem i salon rowniez informowal mnie o terminie 2-3 msc do odbioru. Dlatego po 3 miesiącach odebrałeś.
Mnie też to czekanie już zaczyna meczyć, dodatkowo podobnon są straszne problemy z uzyskaniem dofinansowanie na osobę fizyczną, mam zamówioną M plus Smart i też chyba będę rezygnował, niestety dofinansowanie było dla mnie jednym z kluczowych plusów. To kwota 50000 tys kilometrów przejechanych na benzynie. Będziesz odbierał i sprzedawał, czy rezygnujesz ?

pawcjo

Posiadacz elektryka
Przedłużające się dostawy to ogólnoświatowa tendencja i Kia nie jest żadnym wyjątkiem. W tej cenie (z maja) trudno znaleźć coś lepszego, można tańszą benzynę, ale to już nie będzie tak fajne auto.

Lupus

Posiadacz elektryka
podobnon są straszne problemy z uzyskaniem dofinansowanie na osobę fizyczną
Znajomy składał wniosek na przełomie września/października i dostał pieniądze w ciągu miesiąca (18 tyś).
Za to inny składał na firmę w maju i do dzisiaj jest w trakcie rozpatrywania (poprawki wysłane w kwietniu, potem cisza).
Napisałbyś coś więcej o tych problemach?

Last edited:

daro

Nowy na Forum
Znajomy składał wniosek na przełomie września/października i dostał pieniądze w ciągu miesiąca (18 tyś).
Za to inny składał na firmę w maju i do dzisiaj jest w trakcie rozpatrywania (poprawki wysłane w kwietniu, potem cisza).
Napisałbyś coś więcej o tych problemach?
Większość osób które brały auto na osobę fizyczną za gotówkę czekają już rok, jest problem urzędowy które ciężko rozwiązać ponieważ ministerstwo wymaga furmankę dokumentów i jest korek. Podobno leasingi idą innym torem i jest szybciej i łatwiej....

Cav

Pionier e-mobilności
Większość osób które brały auto na osobę fizyczną za gotówkę czekają już rok, jest problem urzędowy które ciężko rozwiązać ponieważ ministerstwo wymaga furmankę dokumentów i jest korek. Podobno leasingi idą innym torem i jest szybciej i łatwiej....
Na pewno nie mylisz z dotacją na firmę za auta zapłacone gotówką?
Bo tam faktycznie tak jest.
Ale na osobę fizyczną wielu ludzi już dostawało kasę i to max po kilku miesiącach...

daro

Nowy na Forum
Na pewno nie mylisz z dotacją na firmę za auta zapłacone gotówką?
Bo tam faktycznie tak jest.
Ale na osobę fizyczną wielu ludzi już dostawało kasę i to max po kilku miesiącach...
Takie są informacje z innych grup... pytanie czy ktoś dostał tutaj ?

pawcjo

Posiadacz elektryka
Kurczę, coś co mogło być proste, stało się jakaś biurokratyczną zmorą.