Cav

Pionier e-mobilności
To wersja L więc jest nawigacja. Tylko czy była czy nie była to guzik mnie interesuje ma wszystko działać zgodnie z listą wyposażenia.
Wiadomo.
Ale jak z powodu pierdoły tego typu zastanawiasz się nad rezygnacją z auta i takie masz żądania, to nigdy nie kupuj auta "świeżynki" na rynku.
Zawsze jakieś choroby wieku dziecięcego będą się zdarzać - te akurat nie przeszkadzają w jeździe na szczęście.
A przyzwyczajenia można zmienić - polecam.
Zwłaszcza jak się używa tak problemowej z natury rzeczy aplikacji jak AA.

andrzejkla

Zadomawiam się
Wiadomo.
Ale jak z powodu pierdoły tego typu zastanawiasz się nad rezygnacją z auta i takie masz żądania, to nigdy nie kupuj auta "świeżynki" na rynku.
Zawsze jakieś choroby wieku dziecięcego będą się zdarzać - te akurat nie przeszkadzają w jeździe na szczęście.
A przyzwyczajenia można zmienić - polecam.
Zwłaszcza jak się używa tak problemowej z natury rzeczy aplikacji jak AA.
AA niestety ma takie objawy, że się czasami resetuje mimo że wcześniej chodziło płynnie i bezproblemowo również w innych markach samochodów.

Cav

Pionier e-mobilności
AA niestety ma takie objawy, że się czasami resetuje mimo że wcześniej chodziło płynnie i bezproblemowo również w innych markach samochodów.
No wiem.
I tak jest od zawsze.
Zdarzały się wersje AA lepsze, gorsze, środowiska na telefonie lepsze, gorsze, ale skoro to wszystko wpływa na jego działanie, to ciężko mieć pretensje do auta.

Więc robienie z tego badziewia i to na konkretnym telefonie (a nawet i kilku) jakiegoś wykładnika jakości danego samochodu to nieporozumienie.
Zwłaszcza jeśli na tych samych telefonach, ale z innymi aktualizacjami, działa to bez problemów.
Pretensje do googla, że rozpowszechnia badziewny interfejs.

vwir

Pionier e-mobilności
No rozwiązanie jest proste "złej baletnicy przeszkadza rąb u spódnicy" i taki jest AA.
O to to, zgadzam się. U mnie ostatecznym rozwiązaniem stało się przejście na Apple. A zawsze byłem jego przeciwnikiem. No i o ile widzę sporo wad iPhona, to jednak CarPlay w stosunku do AA to jak noc i dzień. CarPlay po prostu działa. Bezproblemowo i praktycznie zawsze.

deniro

Zadomawiam się
No wiem.
I tak jest od zawsze.
Zdarzały się wersje AA lepsze, gorsze, środowiska na telefonie lepsze, gorsze, ale skoro to wszystko wpływa na jego działanie, to ciężko mieć pretensje do auta.

Więc robienie z tego badziewia i to na konkretnym telefonie (a nawet i kilku) jakiegoś wykładnika jakości danego samochodu to nieporozumienie.
Zwłaszcza jeśli na tych samych telefonach, ale z innymi aktualizacjami, działa to bez problemów.
Pretensje do googla, że rozpowszechnia badziewny interfejs.
To przeczytaj dokładnie że nie tylko to problem AA ale również muzyki z usb. Rozłacza mi muzyke usb co jakiś czas. Samoczynnie włacza się radio a z radio na muzyke usb. Nie da się słuchać normalnie swojej muzyki. No ok całe szczęscie że nie ma innych rzeczy, no taka pierdoła, zwlekałem z tym. Jednak po dłuższym użytkowaniu to jest denerwujace. Jedyna opcja zostaje muzyka z bluetooth tylko jakośc do d...

Denerwuje mnie poziom aso że nie maja tego jak sprawdzić. Wiem że problemy moga się zdarzać ale szkoda że nie maja jak zdiagnozować. Ostatnia nadzieja to pojechać do innego ASO. Bo inny telefon tak samo źle działa z AA, inny usb też, gdzie na innym aucie jest ok.

lookash_c

Pionier e-mobilności
O to to, zgadzam się. U mnie ostatecznym rozwiązaniem stało się przejście na Apple. A zawsze byłem jego przeciwnikiem. No i o ile widzę sporo wad iPhona, to jednak CarPlay w stosunku do AA to jak noc i dzień. CarPlay po prostu działa. Bezproblemowo i praktycznie zawsze.
Bo Apple to przecież dla prostych ludzi jest, musi działać jak cep, inaczej Amerykanie by nie ogarnęli ;-)

Cav

Pionier e-mobilności
To przeczytaj dokładnie że nie tylko to problem AA ale również muzyki z usb. Rozłacza mi muzyke usb co jakiś czas.
Bez AA też?
Samoczynnie włacza się radio a z radio na muzyke usb.
Dlatego pisałem o świeżynkach.
Nie da się słuchać normalnie swojej muzyki. No ok całe szczęscie że nie ma innych rzeczy, no taka pierdoła, zwlekałem z tym. Jednak po dłuższym użytkowaniu to jest denerwujace. Jedyna opcja zostaje muzyka z bluetooth tylko jakośc do d...

Denerwuje mnie poziom aso że nie maja tego jak sprawdzić.
Za rzadko się rozłącza czy o co chodzi?
Jeśli to kwestia muzy, to zgraj ją na jakiś pendrive i wtedy spróbuj.
Mieszanie do tego dodatkowego komputera (smartfona) dorzuca do układanki kolejną rzecz, która może sprawiać problemy.

deniro

Zadomawiam się
Bez AA też?

Dlatego pisałem o świeżynkach.

Za rzadko się rozłącza czy o co chodzi?
tak, rozłacza po jakich 15 minutach czasem rzadziej.
Jeśli to kwestia muzy, to zgraj ją na jakiś pendrive i wtedy spróbuj.
O tym pisałem: " również muzyki z usb" czyli miałem nagrane na pendrive i z usb, sprawdzałem kilka pendrive'ow które poprawnie działaja w innym aucie: Skoda.
Mieszanie do tego dodatkowego komputera (smartfona) dorzuca do układanki kolejną rzecz, która może sprawiać problemy.
Niczego nowego nie dodaje.
Podsumuję: problem jest z AA i z muzyka z pendrive przez usb. Nie da się tego używać, ponieważ w losowych momentach to dziadostwo rozłacza. Czasami nie mam ochoty słuchać radio z reklamami, lubie czasem posłuchać audiobooka, swoja muzyke. To teraz już wole w ciszy siedzieć jak 50 lat temu jak nie montowali radio w autach.