krzyss
Pionier e-mobilności
Chyba ze masz tesle, wtedy 7kw idzie na grzanie baterii a 12kW do baterii20 kW. To jest DC, więc rzeczywiście tyle idzie, niezależnie od ładowarki pokładowej.
Jedno stanowisko, wtyczki CCS i CHAdeMO.
Chyba ze masz tesle, wtedy 7kw idzie na grzanie baterii a 12kW do baterii20 kW. To jest DC, więc rzeczywiście tyle idzie, niezależnie od ładowarki pokładowej.
Jedno stanowisko, wtyczki CCS i CHAdeMO.
a to się nie zmieniło z którymś updatem?Chyba ze masz tesle, wtedy 7kw idzie na grzanie baterii a 12kW do baterii
Nie, troche tylko podkrecili grzanie. Teraz grzeje baterie do 55 stopni niezaleznie od wszystkiegoa to się nie zmieniło z którymś updatem?
Właśnie też ustawiłem dzisiaj nawigację na Greenway 50kW i włączyło mi podgrzewanie baterii. Poszło na to 3,5%. 0,5% więcej niż z planer przewidywał. ??? Miałem 15% startując. Kiepski interes chyba skoro i tak ładowałem się przez 60min, a chciałem mieć >60%. I bez grzania bym to osiągnął, a wyszłoby taniej. Chyba kiepski interes zrobiłem, że ustawiłem nawigację na ładowarkę DC. W trasie to jak najbardziej, ale do takiego ładowania ot tak, to czy to jest mi potrzebne?Nie, troche tylko podkrecili grzanie. Teraz grzeje baterie do 55 stopni niezaleznie od wszystkiego
Wiec na takiej 20kW ladowarce DC do pełna będziesz się ładować... pewnie z 4-5h![]()
Zmienili to niedawno w 2022.40 i teraz juz nie grzeje zawszeNie, troche tylko podkrecili grzanie. Teraz grzeje baterie do 55 stopni niezaleznie od wszystkiego
Wiec na takiej 20kW ladowarce DC do pełna będziesz się ładować... pewnie z 4-5h![]()
Kurcze, to jak w końcu jest? @krzyss ma scan my Tesla podłączone donglem bt, więc raczej wie co mówi.Zmienili to niedawno w 2022.40 i teraz juz nie grzeje zawsze
Grzeje zawsze bo widze.Zmienili to niedawno w 2022.40 i teraz juz nie grzeje zawsze
Jazda z predkosciami 120-130km/h przy zewnetrznej okolo 0 stopni nie podgrzeje baterii wiecej niz 25-29stopni.Kurcze, to jak w końcu jest? @krzyss ma scan my Tesla podłączone donglem bt, więc raczej wie co mówi.
Kiedy nie grzeje? Jak będziesz się ładował na 20kW czy 30kW DC (mam takie niedaleko) to będzie podgrzewał po podłączeniu po jeździe czy nie?
O niczym to nie dowodzi. Mam stacje 50kW od GW i grzeje. Moze jak stacja nie daje 400V to nie grzeje, ale takiej u nas nie spotkalem. Bjorn tez mowi ze grzeje do 40stopni… u mnie grzeje do 55 stopni.Dowód że nie grzeje zawsze:
Ale nadal może grzać bo przy każdym ładowaniu grzeje do minimum 10 stopni.