To może skoro pojawiła się recenzja 1st to pare opinii ode mnie
Cicho- to jest wspaniałe, nie myślałem że aż tak poczuje ta różnice.
Prowadzenie - wcześniej miałem Mondeo, ID jest twardszy, wręcz bardziej sportowy, mi to odpowiada
Range anxiety - na razie nie odczuwam, jeżdżę i podładowuje się w różnych miejscach żeby poznać ładowarki, ale nie czuje stresu gdy bateria ma poniżej 50%
Przyspieszenie spod świateł - piękna sprawa
Dwa przyciski do sterowanie szybami - dla dobre rozwiązanie, w poprzednim samochodzie zdążało mi się otwierać tylne szyby zamiast przednich
Prędkość ładowania - na razie najszybsza ładowarka jaka testowałem to 50kw i to już jest spoko
Ładowanie z gniazdka 230 - na razie nie odczułem potrzeby testowania
„Awaryjny software ID.3” - miałem od odbioru samochodu wersje 2.1 - największa awaria jaką na razie miałem to 2 razy rozłączenie android auto/CarPlay
Adaptacyjny tempomat - super
Rozpoznawanie ograniczeń prędkości - uciążliwe, zbyt agresywnie hamuje
Sterowanie głosem - raczej niepraktyczne, słabo się dogadujemy
Aplikacja we.Connect - pokazuje poziom naładowania, raz udało mi się włączyć zdalnie klime, lipa
ID Light - miło ze wskazuje kierunek zakrętu przy nawigacji (tylko na wbudowanej), poza tym nie zauważam
Ambient light - miłe ale bez przesady, 10 kolorów wystarczy, nie wiem po co miałbym wziąć wersje z trzydziestoma
Reflektory LED- spoko, ale nie dogadałem się co do konfiguracji, brakuje mi doświetlania zakrętów
Wbudowana nawigacja- zaskakująco sprawna, oczywiście do Google Maps sporo brakuje, ale jak na fabryczne rozwiązanie całkiem dobrze sobie radzi. Pod warunkiem ze już znajdzie adres pod który chcemy dojechać. Dodawanie własnych POI tez jest mało intuicyjne
Odkąd odkryłem ze można scustomizowac widoki na centralnym wyswietlaczu to dużo zyskał na praktyczności
Średnie spalanie mam ok 15, w trasach po mieście schodzi nawet do 12 -myśle ze koła 18” mogą mieć na to wpływ .
Ogólne bardzo pozytywnie, już wiem ze za 4 lata następna osobówka to tez będzie elektryk. Po przeczytaniu opinii kolegi z wczoraj uważam, że dobrze ze nie wziąłem udziału w alpha testach software tylko zacząłem od zaawansowanej bety