no właśnie chciałbym wiedzieć, jak będzie wyglądać np. trasa Wrocław (nasz dom) Warszawa. Albo Wro - Berlin. Pewnie jadąc rozsądne 120 km/h przy tym mniejszym 45kw/h aku da się na dwa razy, z jednym postojem. A w sumie skoro i tak jeden postój to może i 140 można np. w DE lecieć![]()
dzięki za info. 45kWh na pewno ma mniejszy zasięg choć oczywiście jest też lżejszy. Nastawiam się na testowanie, co bardziej podejdzie w praktyce: czy toczenie się max do 110, czy jednak szybsze latanie i częstsze ładowania.58 kWh przy pełnej baterii prognozował dojechanie do Warszawy bez międzyładowania. Temperatury były takie sobie, kilkanaście stopni Celsjusza, ale gdy tylko rozpędziłem się do ponad 110 km/h (trzymałem 120-130 km/h), chmurka zasięgu stopniowo się kurczyła. Nie dojechałbym. Przy 45 kWh proponuję międzyładowanie w Sieradzu lub Łodzi, ewentualnie szybki postój na MOP-ie Jonas Południe, żeby nie stresować się przy Łodzi.
W drodze powrotnej warto uwzględnić, że wiatry w Polsce wieją z południowego zachodu, więc zużycie na trasie Warszawa->Wrocław może być wyższe niż na trasie Wrocław->Warszawa.
Aha, no i gratulacje! Proszę koniecznie pochwalić się zdjęciem![]()
Tez mam moonstone, wyglada bdbdzięki za info. 45kWh na pewno ma mniejszy zasięg choć oczywiście jest też lżejszy. Nastawiam się na testowanie, co bardziej podejdzie w praktyce: czy toczenie się max do 110, czy jednak szybsze latanie i częstsze ładowania.
ale prawda jest taka, że podróże poza miasto to my mamy 3-5 razy w rokupomijając podróże ok 50-70km od domu bo tych nieco więcej.
Także nie bardzo się muszę w praktyce stresować zasięgiem.
a kolor to faktycznie moonstone - moim zdaniem na tym aucie bardzo dobrze wygląda.
Navi działa, ale chyba tylko offline. Na glowmym wyswietlaczu jest ikonka „łączności z bazą” - jeśli globus jest biały to jest ok, a jeśli szary to samochód nie łączy się z VW i dlatego nie synchronizuje baterii z apka. Nie udaje mi się również zainstalować ostatniego mini update - mam info o braku połączenia, mimo ze jest zasięgnie mam pojęcia bo nawet auta nie mamAle stan baterii w samym aucie jest ok i tylko appka pokazuje nieaktualny?
a jak jest z usługami on-line ogólnie? czy navi i inne sprawy działają po prostu na jakiejś karcie (tym esim) fabrycznie, czy też trzeba coś dokupić (np. jakiś pakiet w orange etc)>