dj.jozwiak

Nowy na Forum
Witam,
czy ktoś z Was orientuje się jak sprawdzić, czy samochód wystawiony na sprzedaż przez komis nie był wcześniej w użytkowaniu Innogy Go?

krzyss

Pionier e-mobilności
Bedzie widac slady po naklejkach i pewnie bedzie bialy :)
Ale czy to zle ze byl uzytkowany w innogy ? jesli cena bedzie dobra a auto ma niski przebieg, bym sie nie bał.

dj.jozwiak

Nowy na Forum
Bedzie widac slady po naklejkach i pewnie bedzie bialy :)
Ale czy to zle ze byl uzytkowany w innogy ? jesli cena bedzie dobra a auto ma niski przebieg, bym sie nie bał.
No właśnie, ale czy po dobrym detailingu też będą ślady po naklejkach?
Podobnie jak Ty, nie uważam, żeby auto po Innogy "było złe", ale pod warunkiem, że (a)wiemy o tym podczas zakupu, (b)cena odzwierciedla taką historię pojazdu.
Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
Detailing może zdjąć część lakieru bezbarwnego, słońce ma to do siebie że wypala lakier bazowy pod bezbarwnym, myślę iż ślady będą jeszczcze widoczne przez dłuższą chwilę.
Co do auta, to ewentualnie bym sprawdził poduszki silnika, jedna to widać nawet przy lewym tylnym kole, wiadomo że każdy dawał w palnik zaraz po tym jak wsiadł do tego auta więc tylko one mogły ucierpieć. Bateria jak jest zimna jest zabezpieczona i ogranicza moc, więc tego też bym się nie bał.
PS. ABSOLUTNIE NIE WARTO TAKIM AUTEM JECHAC NA PRZEGLAD DO ASO, kosztuje 1200zł a prawie nic nie sprawdzaja, mialem okazje zobaczyc jak ten przeglad wyglada i to zmarnowane pieniadze.

nolaan

Zadomawiam się
ZTCW Innogy w pierwszej kolejności zdecydowało się sprzedawać auta "masowo", czyli najlepiej całą flotę za jednym zamachem. Nie widziałem nigdzie poj. samochodów, być może coś się zmieniło.

Cav

Pionier e-mobilności
Były aukcje pojedynczych samochodów, ten cały wysyp I3 za 90+ tys zł na otomoto, to chyba właśnie z nich.

Pierwsze aukcje kończyły się na 50-70 tys netto, dalej już nie śledziłem.

Nadal tak jest:

turtleonsnb

Nowy na Forum
Robi się juz trochę dużo, nie wiem czy nie wolę szukać "domowej" wersji. Czy w Innogy były wyższe wersję 120AH lub i3s? Czy tylko najniższe 60Ah?

Cav

Pionier e-mobilności
I3s też masz w tych aukcjach.
Baterie chyba wszystkie równe, ale 94 a nie 60 Ah.

Obstawiam, że "domowe" wersje będą jeszcze droższe.