Kupiłem ten zestaw Android Auto z Aliexpress do BMW i3. Zamontowałem. Generalnie podłączenie proste, ale zdjęcie tych wszystkich plastików do montażu problematyczne, jeden zaczep na progu się wyłamał, ale nic nie lata po złożeniu. Problemem jest upchnięcie tego modułu. Pod schowkiem się nie mieści, więc postawiłem go pionowo obok schowka, ale kable są mocno ugięte przy wtyczkach i może to stwarzać w przyszłości problemy.
Co do działania to nie miałem nigdy samochodu z Android Auto i słabo to ogarniam.
Na razie nie działa mi w ogóle dźwięk z telefonu. Autolink włącza się bezproblemowo i zawsze działa.
Android Auto przy pierwszym uruchomieniu zawsze się włącza, ale jak przeskoczę na system BMW, albo Autolink to już kolejny raz nie chce się włączyć. Na razie próbowałem przez kabel, ale widzę że ten moduł próbuje się łączyć również przez Bluetooth i wifi z telefonem. Napisze do sprzedawcy te problemy, może coś pomogą. Więcej napiszę jak potestuje. Na razie produkt nie spełnia moich oczekiwań w stosunku do kwoty zakupu.