Witajcie. Jestem nowy na forum. Zakupiłem BMW I3 94 Ah po Innogy. Licytacje obserwowałem od początku, ale całe szczęście dopiero teraz zdecydowałem się na zakup. Obecnie sprzedawane wyglądają dużo lepiej niż te z pierwszych licytacji. Moja ma tylko 1 małą ryskę na krawędzi zderzaka, w środku żadnych zniszczeń. W zestawie evse 1 fazowe, zestaw do naprawy opon, gaśnica, apteczka i trójkąt.
Opony z tyłu praktycznie równo z ogranicznikiem zużycia, z przodu ze 2 mm do ogranicznika. Jedne drzwi mają inny odcień niż reszta samochodu, ale nie ma żadnych śladów odkręcania czy malowanie, daty na szybach się zgadzają. Wszystkie krawędzie równe.
Odnośnie Autoroli to mam mieszane uczucia. Opis i zdjęcia się zgadzały. Samochód doładowali mi przed odbiorem, żebym dojechał do domu 130 km. Niesmak został po aukcji, bo przy licytacji była inna kwota prowizji za sprzedaż, a na fakturze później inna. Podobno pomyłka w systemie. Obiecali mi że zrobią korektę faktury na tą kwotę, a teraz nie reagują na wiadomości i unikają kontaktu. Poza tym podczas licytacji podbijali prawdopodobnie kwotę do tych 65 tys. netto żeby sprzedać samochód, bo cały czas ktoś mnie przebijał, ale tylko do kwoty 65 tys.
Przejechałem już 1000 km. Bateria pokazuje rzeczywistej pojemności 29,2 kWh. Średnie zużycie mam 12,3 kWh na 100 km. Po naładowaniu pokazuje zasięg bez klimatyzacji około 230 km. Jeżdżę 90 % poza terenem zabudowanym. Ładuje w domu. Teraz zakupiłem kabel Type 2 do ładowarek AC i ładowałem na próbę na ładowarce Energa. Moc ładowania była 11 kWh. Nie wiem, czy to jest max. dla tej ładowarki Energa.
Byłem w salonie BMW, samochód ma wykupiony pakiet serwisowy do 5 lat, albo 60 tys. km, ale początek okresu biegnie od 2018 roku, a nie pierwszej rejestracji.
Generalnie jestem bardzo zadowolony, samochód jest jak nowy, a cena mniej niż połowa, dodatkowo pakiet serwisowy w cenie. Jeździ się super i zdecydowanie kupiłbym drugi raz. Przesiadka na elektryka była trafionym wyborem, wcześniej nigdy nie jeździłem elektrycznym. Dziennie robię około 100 km, więc zasięg dla mnie jest wystarczający. Na dalsze trasy na razie mam klekota. Obsługa jednym pedałem super sprawa. Na drodze połatanej jeździ w miarę dobrze, na nierównej przy 90 km/h mocno buja i nie zachęca do szybszej jazdy.
Wadą jest podstawowe wyposażenie modelu i droga wymiana opon. Brakuje szczególnie Android Auto i aktywnego tempomatu. Nie wiem jak sprawdzić czy mam pompę ciepła. Jak ktoś będzie miał sprawdzone rozwiązanie na dołożenie Android Auto to proszę pisać. Tylko dopóki jest gwarancja to żadna większa ingerencja nie wchodzi w grę.
Czy ktoś kupował już te opony wielosezonowe Pirelli? Na razie nie widzę problemu w szerokości opon, żeby zmieniać na szersze.