Kim jest przeciętny właściciel Tesla

dandanio

Zadomawiam się
Wydaje mi się, że widać grupy ludzi o różnych powodach wyboru tesli:
- it, geeki itp.
- fani przyspieszania
- nie lubiący spalin*
- fotowoltaicy*
*dotyczy ev wszystkich marek
To ja 😄, IT ✅, fan przyspieszenia ✅ (moment obrotowy > Vmax), nie lubiący spalin ✅, fotowoltaik ✅ (16kW instalacja Tesli na dachu, bez Powerwalla). Lol, sprofilowałeś mnie idealnie!

dandanio

Zadomawiam się

cooler

Pionier e-mobilności
W moim przypadku to, powiem dosadnie, zeszmacenie się BMW, ktore kompletnie straciło łatkę marki entuzjastów.
Coś w tym jest, z M8 wysiadłem po trasie 500km ekstremalnie zmęczony, wręcz zamęczony, głuchy i z bolącą głową. Auto za pierdylion cebulionów. Nawet jeżdżąc ze znajomymi starymi struclami BMW czuło się że jest to auto stworzone do jazdy, także na długie trasy, teraz wszystko jest "sportowe" czytaj głośne, twarde, niewygodnie i psuje się od patrzenia. BMW ze sportu importuje zasadę - jeden wyścig jeden silnik :)

tomA

Posiadacz elektryka
Ja natomiast jestem fanem motocykli sportowo-turystycznymi (fan przyspieszenia) i jeździłem nimi ponad 30 lat ale przyszedł czas i rozsądek żeby nie kusić losu (bez ani jednego wypadku) no i sprzedałem😞. Wcześniejszy owner audi, BMW (tez się zgadza), po za tym mam foto pv na dachu jestem przedsiębiorca i uwielbiam blockchain, Trading, ekonomie. Ale nie programista - 25 lat temu praca z bazami danych sql, oracle, uwielbiam nowe technologie i im więcej opcji popieprzona obsługa to mnie cieszy 😁 uwielbiam jeździć tanio lub za darmo i to mnie bardzo cieszy 🤣 nikt tego nie napisał.

krzyss

Pionier e-mobilności
Tez IT ;) integrator i administrator systemow.
Na codzien fan motoryzacji wszelakiej, tesla byla droga ale tania w utrzymaniu i wyszla idealnie, po dwoch latach moge stwierdzic ze jestem super zadowolony. Nawet jak teraz nie mam dostepu do gniazdka w garazu jest ok.

Zwykły człowiek i nauczyciel jak ja, też może jeździć Teslą.
I proszę! Mamy pierwszą piosenkę z Teslą i to od Pauliny Przybysz!
No to bardzo skutecznie wymusiłeś ;) Nie wiem czy pisząc "mamy" miałeś na myśli polski wycinek kultury,
Za granicą chyba pierwszy w mainstreamie był Brendon Urie (chociaż tylko w teledysku ale za to z X) w 2018:
W kawałkach rapowych Tesla była już w 2013 roku (Dre & Lamar) i 2014 (2Chainz).

W Polsce za to Musk z Teslą (chociaż tutaj klasyczna rapowa dwuznaczność, zwłaszcza z poprzedzającym Franklinem) zostali dostrzeżeni jeszcze w 2016 roku przez MC Silka